Teden otroka v vrtcu Križevci

Tudi v vrtcu Križevci so preživeli ta teden na pester in zabaven način, se družili, ustvarjali in se igrali

Prlekija-on.net, sobota, 6. oktober 2018 ob 08:41
Teden otroka v vrtcu Križevci

Teden otroka v vrtcu Križevci

Prvi teden oktobra je za otroke še posebej pomemben, saj takrat obeležujemo TEDEN OTROKA. Gre za projekt, ki ga že od leta 1954 izvaja Zveza prijateljev mladine Slovenije. V tem tednu se širom Slovenije pripravljajo najrazličnejše aktivnosti ter pester program za otroke. Tudi v vrtcu Križevci smo preživeli ta teden na pester in zabaven način, se družili, ustvarjali in se igrali.

Dva dneva smo ustvarjali z glino, ki je kot naravni material že od nekdaj predstavljal izziv pri delu s predšolskimi otroki, saj je med naravnimi materiali najredkeje zastopan. Vzgojitelji smo tisti, ki moramo otroku ponuditi in približati številne različne materiale, da se z njimi seznanijo, jih znajo uporabljati in prepoznajo. Pomembno je, da jih imajo vedno na razpolago, saj bodo le tako lahko razvijali svoje sposobnosti ustvarjanja, domišljije, vztrajnosti in nenazadnje tudi ročne spretnosti. V naš vrtec smo povabili Manico Sušec s sodelavcem, ki je otrokom predstavila delo z glino. Za otroke je bil to poseben dan. Po toplem sprejemu je sledil sproščujoč pogovor o glini. Razložila nam je postopek izdelave stenskega okrasja. Bila je odlična mentorica, spodbujala nas je, da smo naredili lepe in uporabne okrasne izdelke.

V vseh oddelkih so se v torek izvajale najrazličnejše govorno - jezikovne igre, saj dajemo poudarek razvoju komunikacijskih spretnosti in najrazličnejšim jezikovnim sposobnostim. Zelo pomembno vlogo pri razvoju jezikovnih zmožnosti ima predvsem igra, tako so naše dejavnosti bile prilagojene starosti in tudi sposobnostim otrok.

Naš vrtec sodeluje v programu Zdravje v vrtcu ter programu Mali sonček, kjer še posebej poudarjajo pomen gibanja. Ker nam je bilo vreme ta teden zelo naklonjeno smo večino športnih aktivnosti izvajali zunaj, saj nam naša bližnja okolica nudi nešteto možnosti za aktivno izvajanje gibalnih aktivnosti naših otrok.

Naši otroci so se posebej razveselili dopoldanskega piknika na igrišču, kjer so lakoto potešili z ocvrtim krompirjem.
Letošnja tema tedna otroka je prosti čas. Naši starši so s svojimi otroki preživeli četrtkovo popoldne z nami strokovnimi delavkami na pohodu in druženju v doživljajskem parku Križevci.

V petek pa smo strokovne delavke našega vrtca pripravile lutkovno predstavo »Kjer se prepirata dva«. Skupaj z otroki si je predstavo ogledala tudi naša ravnateljica ga. Vasilija Stolnik ter naše bivše sodelavke in sodelavec, ki so v pokoju. Medse smo jih povabili ob mednarodnem dnevu učiteljev.

V našem vrtcu se vselej ne samo v tednu otroka trudimo delovati v največjo korist vsakega otroka ter storiti vse, da mu omogočimo zadovoljno in ustvarjalno otroštvo v vrtčevskem okolju.

Renata Slavinec Berden, Melita Karas
Fotografije: arhiv vrtca KriževciKomentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Najmlajši