Tradicionalno jesensko druženje obolelih z MS

Kar trikrat na stopničkah za zmagovalce v Murski Soboti

Filip Matko Ficko, nedelja, 7. oktober 2018 ob 14:031
Jesensko druženje obolelih z MS

Jesensko druženje obolelih z MS

V in ob društvenih prostorih Prekmurske podružnice Združenja multiple skleroze Slovenije v Murski Soboti, v Ulici arhitekta Novaka, je v soboto, 6. oktobra letos, bilo organizirano tradicionalno jesensko druženje članic in članov ter njihovih svojcev, prijateljev, znancev in prostovoljcev. Zbralo se jih 35 in vse je pozdravila predsednica Prekmurske podružnice MS Erika Mataj.

Bilo je to nekoliko manjše število udeleženih, kot na podobnem srečanju pred letom dni (7. oktobra 2017), a opravičila številnih potrjujejo, da bi še kako radi bili prisotni, če bi jim to zdravje oziroma še kaj drugega omogočalo. Kljub temu je večina s seboj prinesla doma pripravljeno pecivo, kot tudi domači kruh in zelenjavo.

Pri pečicah za peko perutničk v olju ali na plošči ter »pajanega krüja« sta bila po tradiciji najaktivnejša Bojan in Suzana, pri obogatitvi »pajanega krüja« z zaseko pa še prostovoljka Marjeta Zadravec. Vse je bilo kar hitro postreženo k mizam v društvenih prostorih, nekaj miz pa je prostovoljec Jože Kuzma razpostavil tudi na prostem, kajti bil je lep sončen jesenski dan. »Brenčalo« je med udeleženkami in udeleženci srečanja kot v čebelnjaku, saj so si imeli veliko povedati, kajti za vsemi je bil že čas poletnih počitnic in dopustov, kakor tudi večina letošnjih trgatev. Prekmurje je namreč kar precej znana vinska dežela, nekateri pa so preko Mure vabljeni tudi v gorice Prlekije in Slovenskih goric ter Haloz.

V drugem delu srečanja pa se je večina lahko »namazala v črno«, kajti prostovoljca Marjeta Zadravec in Jože Kuzma sta spekla tudi sladki nepogrešljiv jesenski sadež - kostanje. Ob tem so se lahko spomnili uspeha svojih članic in članov, ki so dva dni prej (4. oktobra 2018) sodelovali na srečanju invalidskih organizacij in društev v Mestni občini Murska Sobota. Ekipi Prekmurske podružnice MS sta v pikadu osvojili prvo in drugo mesto, v skupni uvrstitvi vseh ekip pa so »multiplaši« osvojili tretje mesto. Tako so kar trikrat stali na zmagovalnih stopničkah. Čestitamo !!!



Več v Družabno