Farmtech v Ljutomeru odpira novo lakirnico

Lakirnica je bila zgrajena v manj kot devetih mesecih po najzahtevnejših sodobnih smernicah in bo namenjena za lastne potrebe

Prlekija-on.net, sreda, 10. oktober 2018 ob 15:371
Nova Farmtech lakirnica v Ljutomeru

Nova Farmtech lakirnica v Ljutomeru

Podjetje Farmtech d.o.o. v četrtek, 11. oktobra, v Industrijski coni v Ljutomeru odpira novo, tehnološko sodobno in ekološko učinkovito lakirnico. Lakirnica je bila zgrajena v manj kot devetih mesecih po najzahtevnejših sodobnih smernicah in bo namenjena za lastne potrebe. Celotna vrednost nekaj več kot 2.000 kvadratnih metrov investicije znaša okoli 4,2 mio. evrov.

Lakirnica je zgrajena po najvišjih evropskih standardih

Nova lakirnica je zgrajena po najvišjih evropskih standardih in ni le visoko učinkovita, je tudi okolju in delavcem prijazna ter varna. Namenjena bo zgolj za lastne potrebe in namene. Skupna površina nove lakirnice, ki je bila zgrajena v vsega devetih mesecih, je 2.077 kvadratnih metrov. Z novo lakirnico se bo tako močno povečala produktivnost podjetja, dvignila učinkovitost, izboljšala kakovost, zvišala stopnja avtomatizacije in procesne varnosti, prav tako bo prinesla izboljšave na področju ergonomije in varstva pri delu. Z zaprtjem obstoječe lakirnice na prvem obratu podjetja Farmtech, ki je bila premajhna in dotrajana, pa bo poskrbljeno še za konkretne izboljšave na področju okoljskih standardov.

Projekt je bil v celoti financiran iz lastnih virov skupine. Tehnični direktor skupine Komptech Christian Oberwinkler pravi: »Podjetje Farmtech kot del skupine Komptech in Hirtenberger s to naložbo ponovno dokazuje svojo dolgoročno strategijo in dosledno vlaga v prihodnost. To je pomembno tako za konkurenčnost - in s tem dodano vrednost - kot tudi nova delovna mesta v regiji.« S to naložbo, vredno skoraj 4,2 mio. evrov, podjetje tako sistematično nadaljuje in uresničuje svojo dolgoročno strategijo rasti. »Z aktualnim investicijskim programom seveda želimo še okrepiti močan položaj in ugled naših blagovnih znamk na trgu, povečati prihodke in seveda zagotoviti zaposlitev za sodelavce,« še poudarja Oberwinkler.

Letos zaposlili že 80 novih sodelavcev

Z novo lakirnico se bo tudi bistveno povečala zmogljivost, saj bo letna kapaciteta zdaj znašala kar 300.000 kvadratnih metrov pobarvanih delov. A le na ta način se lahko sledi in zagotovi vse večje povpraševanje kupcev po Farmtech in Komptech proizvodih. Ta investicija v lakirnico pa je le del obsežnega investicijskega paketa, saj se že in se še bo naprej intenzivno vlagalo v posodobitve in izboljšave na obeh obratih v Ljutomeru. Letos je podjetje zaposlilo že 80 novih sodelavcev. V obeh obratih v Ljutomeru je tako trenutno več kot 360 zaposlenih.Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Gospodarstvo