V dolgih vrstah čakali na tako želen Lars & Sven burger

Gostov se je pred tovornjakom v Ljutomeru zbralo ogromno skozi celoten dan, popoldan so gostje čakali v več deset metrov dolgih kolonah tudi več kot eno uro, da so prišli do svojega slastnega in tako želenega burgerja

Prlekija-on.net, sreda, 10. oktober 2018 ob 20:28
Foodtruck Lars & Sven burgers v Ljutomeru

Foodtruck Lars & Sven burgers v Ljutomeru

V sredo, 10. oktobra, se je v Ljutomeru ustavil Foodtruck Lars & Sven burgers, ki je v preteklosti bil že večkrat v Prlekiji, v Ormožu, tokrat pa se je prvič ustavil tudi v Ljutomeru. Svoj tovornjak so parkirali pred Mercator Supermarketom.

Gostov se je pred tovornjakom, ki mu pravijo "Ivek", zbralo ogromno skozi celoten dan, popoldan so gostje čakali v več deset metrov dolgih kolonah tudi več kot eno uro, da so prišli do svojega slastnega in tako želenega burgerja. In po odzivih gostov, se je splačalo čakati tudi tako dolgo.

Burgerji Lars & Sven so v zadnjih dveh letih postali ena izmed bolj prepoznavnih znamk hitre prehrane (fast food) v Sloveniji. Kot se sliši po imenu, bi morda pomislili, da pri tem gre za kakšno mednarodno verigo restavracij s hitro prehrano, a pri tem gre za povsem slovenski posel, ki ga je začel Primož Novak, oče Larsa in Svena.

Vse skupaj se je začelo v Ljubljani, kjer imajo danes tri lokacije, burgerje pa prodajajo tudi s "foodtrucka", ki potuje po Sloveniji. Pri tem gre za prvi pravi t.i. street food na štirih oz. kar šestih kolesih, kjer so 30 let star Iveco tovornjak po vzoru kultnega filma "Chef" (2014) predelali v simpatičen in učinkovit Foodtruck.

Sestavine, ki jih uporabljajo so vedno, kolikor se le da, lokalnega izvora, saj prisegajo na kvaliteto in svežino. Vsi izdelki, ki jih ponujajo so plod njihove lastne recepture. Zelo ponosni so tudi na sodelovanje s pekarno zavoda za ljudi s posebnimi potrebami, ki deluje v okviru Centra Janeza Levca. Svojo družbeno odgovornost dodatno nadgrajujejo s številnimi dobrodelnimi akcijami, ki jih izvajajo v okolju, kjer delujejo.

Njihovo poslanstvo je postati prva slovenska veriga restavracij s poudarkom na lokalni kvaliteti sestavin, zmanjšanju ogljičnega odtisa, družbeni odgovornosti do okolja v katerem poslujejo ter skrbi do njihovih zaposlenih in partnerjev.

Goste so v Ljutomeru razvajali z legendarnimi Lars & Sven burgerji in krompirčkom, z enim najboljših craft pivom v Evropi - Bevog, dobro glasbo in sproščenim vzdušjem od 10. do 14. ure ter od 15. do 20. ure.



Več v Družabno