NLB poslovalnici v Križevcih in Ormožu zapirata svoja vrata

Poslovalnici se bosta zaprli 3. decembra letos, naslednica obeh poslovalnic pa bo Poslovalnica Ljutomer

Prlekija-on.net, četrtek, 11. oktober 2018 ob 07:47
Poslovalnici se bosta zaprli 3. decembra letos

Poslovalnici se bosta zaprli 3. decembra letos

Po natančnem pregledu doseganja rezultatov poslovalnic ter doseganja kriterijev, kot sta donosnost in minimalen obseg poslovanja, je bil sprejet sklep, da banka NLB zapre 15 poslovalnic, med katerimi sta tudi Poslovalnica Ormož in Poslovalnica Križevci pri Ljutomeru. Poslovalnici se bosta zaprli 3. decembra letos, naslednica obeh poslovalnic pa bo Poslovalnica Ljutomer.

Poleg omenjenih, bodo vrata zaprle še Poslovalnica Videm-Dobrepolje, Poslovalnica Borovnica, Poslovalnica Rakek, Poslovalnica Dobova, Poslovalnica Sežana, Poslovalnica Žužemberk, Poslovalnica Gornji Petrovci, Poslovalnica Gorenje, Poslovalnica Črna na Koroškem, Poslovalnica Jarše, Poslovalnica Moravče, Poslovalnica Ig in Poslovalnica Dalmatinova.

NLB ob tem sporoča, da bodo stranke tistih poslovalnic, ki bodo prenehale s poslovanjem, obvestili o prenosu poslovanja v poslovalnico naslednico, lahko pa bodo, če bodo stranke tako želele, svoje nadaljnje poslovanje prenesle v katero koli drugo NLB poslovalnico.

"Za vse bomo sicer poskrbeli v banki, stranke pa zaradi tega ne bodo imele dodatnega dela ali stroškov. Prav tako se zaradi prenosa ne bodo spremenile njihove veljavne pogodbe ali storitve, enake pa bodo ostale tudi številke vseh njihovih računov in plačilnih kartic," so še ob tem sporočili.

Ko je Evropska komisija avgusta potrdila predlog spremembe zavez glede prodaje NLB, določila nov rok za privatizacijo banke in prilagodila izravnalne ukrepe, je bilo odrejeno tudi, da mora banka v Sloveniji zapreti petnajst poslovalnic. Zaradi tega se število zaposlenih v NLB ne bo zmanjšalo, pravijo, potrudili pa se bodo tudi, da bo sprememba za stranke čim manjša.



Več v Gospodarstvo