V prometni nesreči ena oseba umrla

Voznika so oživljali, vendar je na kraju nesreče vseeno umrl

Prlekija-on.net, četrtek, 11. oktober 2018 ob 18:00
Prometna nesreča

Prometna nesreča

Iz PU Maribor so sporočili, da so ob 16.38 bili obveščeni, da se je pri spodnji postaji sedežnice Pisker v Rušah zgodila prometna nesreča, v kateri je po prvih podatkih udeleženo eno vozilo. V njem sta bili dve osebi. Voznik je v vozilu ostal ukleščen in so ga iz njega rešili gasilci. Voznika so oživljali, vendar je na kraju nesreče vseeno umrl. Druga oseba naj v nesreči ne bi bila poškodovana.

Po podatkih policije je okoli 16. ure 72-letni Rušan pričel voziti osebni avtomobil po makadamski gozdni cesti izven naselja Lobnica, iz smeri parkirišča pod spodnjo postajo sedežnice Pisker, v smeri Ruš. Ko je pripeljal po klancu navzdol do prvega desnega ostrega nepreglednega ovinka, je brez zaviranja zapeljal naravnost, čez vozišče in čez travnato površino, ki je ob levem robu vozišča, nato pa po strmem gozdnem pobočju. Tam je s prednjim desnim delom vozila trčil v manjše drevo. Po trčenju je njegova sopotnica v vozilu, ki se v prometni nesreči ni poškodovala, peš odšla v smeri Ruš poiskat pomoč. Voznik je namreč po trčenju ostal v vozilu in ni kazal znakov življenja. Iz vozila so ga rešili gasilci. Kljub oživljanju je voznik na kraju nesreče umrl.

Zdravnica, ki je ugotovila smrt voznika je odredila sanitarno obdukcijo. Vidne poškodbe pokojnega namreč ne kažejo na to, da bi umrl zaradi njih, temveč policisti sumijo, da je med vožnjo morebiti prišlo do naravne smrti voznika.

Policisti bodo s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Črna kronika