Nejc nima časa za počitek

Zbiranje medalj za nastop na evropskem prvenstvu

Prlekija-on.net, torek, 16. oktober 2018 ob 18:46
Nejc v Žalcu in na Češkem

Nejc v Žalcu in na Češkem

Za mladega karateista iz Lomanoš, trenutno najboljšega kadeta v Sloveniji, Nejca Sterniša, ni časa za počitek, kajti nenehno se vrstijo tekmovanja in včasih se v enem vikendu zgodi, da nastopi na dveh ali treh tekmovanjih v različnih delih Evrope. Tokrat je Nejc nastopil na 2. pokalni tekmi KZS v Žalcu, kjer je znova potrdil, da mu trenutno ni ravnega v kadetski konkurenci. Osvojil je namreč pričakovano 1. mesto, s tem, da je tokrat suvereno premagal vse nasprotnike z rezultatom 5:0.

Takoj zatem se je mladi Sterniša udeležil mednarodne tekme na Češkem, v mestu Plzen, katera se je zopet štela kot izborna tekma za Evropsko prvenstvo na Danskem (od 8. do 10. februarja 2019). Tekma v Plznu je bila zelo kakovostna in močna, saj je tekmovalo 1.158 tekmovalcev iz 19 držav. Še bolj pomembno je, da so sodelovali tudi tekmovalci iz Skandinavskih držav s katerimi se bolj malo spoznava pred EP. Nejc je tudi tokrat bil zelo uspešen, saj je osvojil 1. mesto med kadeti v kateri je nastopalo kar 35 tekmovalcev iz desetih držav in si s tem pridobil maksimalnih 20 točk za uvrstitev na EP. Zelo dobro je nastopil tudi med mladinci, kjer je osvojil odlično 7. mesto.

Sedaj Nejca čaka 3. pokalna tekma KZS, nato še kar nekaj mednarodnih turnirjev, državno prvenstvo in nazadnje še najbolj pomembna tekma, Balkansko prvenstvo, ki bo v Dubrovniku od 30.11.2018 do 2.12.2018. Verjamemo, da bomo tudi v prihodnje deležni vedno dobrih novic glede Nejca, ki si zasluži vse čestitke, saj ta tekmovalni ritem terja mnogo odrekanja, volje, moči ter tudi finančnega vložka, kjer imata glavno besedo starša Nina in Feliks.



Več v Šport