Veselo zapeli in zaplesali so v osmo leto

Radenci: Oktobrski seniorski večer v DOSOR-ju

Filip Matko Ficko, sobota, 20. oktober 2018 ob 20:45
Zdravica za opravljenih sedem let seniorskih večerov

Zdravica za opravljenih sedem let seniorskih večerov

V kavarnici »Traminček« v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, so v četrtek, 18. oktobra zvečer, stanovalke in stanovalce, z njimi pa tudi številni drugi obiskovalci veselo zapeli in zaplesali v osmo leto seniorskih večerov, ki se od 20. oktobra 2011 dalje pripravijo vsak tretji četrtek v mesecu in doslej se še ni zgodilo, da bi kdaj ta večer odpadel.

Skozi vseh sedem let so se izmenjali številni glasbeniki, veliko med njimi jih je že rednih prostovoljcev in tako sta kot prostovoljca na tokratnem jubilejnem večeru nastopila Stanko Ilješ (harmonikar z diatoničnimi harmonikami) in pevec Franc Duh. Zaigrala sta že ob 18. uri, kajti natakarica Andreja Klemenčič je v veliki restavraciji DOSOR-ja četrtkovo večerjo prestavila na 17.30. Glasbenika sta za glasbeno in plesno terapijo skrbela vse do 21. ure, saj seniorski večer vedno traja tri ure.

Na plakatih za seniorski večer je bilo zapisano »zopet presenečenja« in tako sta nastopila v duetu citrarka Ema Vezjak iz Gradišča (tudi vodja skupine Cvetje v jeseni) in vaš spodaj podpisani poročevalec kot pevec. Ob ljudskih pesmicah »Sem fanti

zelenega Štajerja« in »Pojdem na Štajersko« so njunemu igranju in petju pritegnili tudi udeleženke in udeleženci seniorskega večera. Prostovoljka Radmila Radojević pa je a capela zapela arijo zbora sužnjev iz opere »Nabuco«. Kmalu za tem so se plesnemu večeru pridružili varovanke in varovanci Bivalne enote Zavoda Hrastovec v Radencih.

Ob slovesnem zaključku sedmega leta organiziranih seniorskih večerov je govorila prostovoljka Marija Erveš (ambasadorka prostovoljstva v DOSOR-ju), glasbenika sta zaigrala in zapela zdravico in vsi skupaj so nazdravili s kozarcem belega vina, ki ga je donirala medicinska sestra Andreja Lenartič. Hiša DOSOR je dodala obložene kruhke, a stanovalka Ema Matijevič po tradiciji še pecivo. Ambasadorki Ervešovi je pri strežbi vina in obloženih kruhkov bila v pomoč medicinska sestra Katja Vaupotič, ki pa se je veselo zavrtela tudi na plesišču s stanovalkami ni stanovalci.



Več v Družabno