Sosed mu zapira cesto, čez katero je napel tudi jekleno žico

Osumljeni je čez lokalno cesto napeljal jekleno žico in jo z vsake strani zavezal za drevo v višini cca. enega metra

Prlekija-on.net, sreda, 24. oktober 2018 ob 07:44
Napeta žica čez cesto

Napeta žica čez cesto

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v torek, 23. oktobra, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Ob 09:40 uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru, ki bi se naj zgodila že pred dnevi v okolici Svetega Tomaža. Po vseh zbranih obvestilih in opravljenih razgovorih bo zoper kršitelja izveden hitri postopek zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

Ob 09:45 uri so bili obveščeni, da ima prijavitelj v Podgorcih težave z sosedom, kateri mu zapira cesto. Patrulja je na kraju ugotovila, da je osumljeni čez lokalno cesto napeljal jekleno žico in jo z vsake strani zavezal za drevo v višini cca. enega metra. Ker so bili v danem primeru podani elementi kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti, so evidentiral kaznivo dejanje. Po vseh zbranih obvestilih bodo na državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Ob 15:55 uri so v naselju Cvetkovci opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije. Patrulja je na kraju ugotovila, da je do nesreče prišlo zaradi vožnje voznika na prekratki varnostni razdalji. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Voznik kršil številne predpise

Ob 18:07 uri so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v naselju Vičanci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal v obcestni jarek. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da je kršitelj vozil pod vplivom alkohola, brez veljavnega vozniškega dovoljenja, neregistrirano vozilo, na vozilu je imel nameščene druge registrske tablice in v vozilu je bilo več oseb, kot je dovoljeno, prav tako je bilo temu kršitelju vozilo zaseženo. Zoper voznika bo podana kazenska ovadba, zaradi kaznivega dejanja »nevarne vožnje v cestnem prometu« ter obdolžilni predlog za vse ostale prekrške cestno prometnih predpisov.

V sredo med 8. in 16. uro bodo policisti na območju PP izvajali meritve hitrosti z mobilnim radarjem.



Več v Črna kronika