Četrt stoletja že prepevajo Kapelski fantje

Zapeli na praznovanju rojstnih dni v DOSOR-ju

Filip Matko Ficko, sreda, 24. oktober 2018 ob 07:54
Nastop kvarteta Kapelski fantje

Nastop kvarteta Kapelski fantje

Kvartet Kapelski fantje (Marjan Korelc, Anton Kosmajer, Milan Markovič in Janez Tibaut) iz Občine Radenci imajo za seboj kar četrt stoletja pevskih vaj in nastopanj, pa tudi pevski nastop v Ameriki je za njimi. Leta so opravila svoje in sedaj skupaj zapojo le še ob posebnih priložnostih. Ena takšnih je bila 23. oktobra dopoldne na praznovanju rojstnih stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci.

Na prošnjo in povabilo delovne terapevtke Vesne Razboršek in njene sodelavke, gospodinje Suzane Kočar, ki sta zadolženi za pripravo in izvedbo praznovanj rojstnih dni so nastopili na praznovanju 30 stanovalk in stanovalcev, ki so svoj rojstni dan imeli v septembru ali oktobru letos. Stanovalka Ema Holcman je praznovala svoj 90-i rojstni dan, a stanovalka Milka Opšteter svoj 70-i življenjski jubilej. Ob prazničnem petju so rojstnodnevniki prejeli še priložnostna darilca, iz domske kuhinje (slaščičarne) pa so vsem postregli z rezinami odlične torte.

Z diatonično harmoniko ter svojim drugim basom Milan Markovič spremlja ostalo trojko na nastopih: Anton Kosmajer poje prvi tenor, Marjan Korelc drugi tenor, a Janez Tibaut je baritonist. Tokrat so v DOSOR-ju zapeli številne ljudske in ponarodele zabavne pesmi, niso pa pozabili niti svoje nekakšne himne: »Prelepa si zemlja slovenska, prelepi si Kapelski kraj...«



Več v Kultura in izobraževanje