Županski kandidati se bodo v Ljutomeru soočili na temo o mladih

Mladinski svet Ljutomer v sklopu projekta Partycipiraj organizira prvo soočenje županskih kandidatov, ki bo namenjeno analizi stanja mladih v ljutomerski skupnosti

Prlekija-on.net, četrtek, 25. oktober 2018 ob 14:59
Soočenje se bo odvilo 7. novembra ob 12.15 v športni dvorani ŠIC

Soočenje se bo odvilo 7. novembra ob 12.15 v športni dvorani ŠIC

Mladinski svet Ljutomer v času pred lokalnimi volitvami v sklopu projekta Partycipiraj izvaja aktivnosti, namenjene ozaveščanju mladih o aktivnem državljanstvu in aktivni participaciji v družbenem okolju. Ena izmed aktivnosti je soočenje županskih kandidatov, ki bo namenjenu pogovoru z mladimi o mladih in mladinski problematiki v lokalnem okolju.

Mladinski svet Ljutomer deluje kot osredja mladinska organizacija v ljutomerski skupnosti in ena izmed njegovih glavnih vlog je delo z mladimi oziroma za njih. Z namenom, da se še bolj povežejo z mladimi in jih hkrati poučijo o aktivnem državljanstvu, so kandidirali na razpisu "Partycipiraj" Mladinskega sveta Slovenije, na katerem so bili tudi uspešni. Z izvedenim projektom želijo mlade spodbuditi k aktivni participaciji v družbenem okolju ter jim dati vedeti, da imajo tudi oni možnost podajanja svojega glasu ter s tem na nek način tudi možnost soodločanja o zanje aktualnih zadevah. Pomurska regija nasploh velja za manj spodbudno okolje, kar zadeva predvsem zaposlovanje in možnosti razvoja. Posledično se mladi tako še manj vključujejo v odločevalne procese, zato je še toliko bolj pomembno, da se izvajajo projekti, s katerimi spodbujamo mlade, da stopijo v ospredje in povedo svoje želje, svoje mnenje, po drugi strani pa obstaja tudi želja, da so njihovi glasovi slišani ter nenazadnje tudi upoštevani. V težnji po vzpostavitvi tvornega sodelovanja mladih, mladinskih organizacij in odločevalcev, bodo v Mladinskem svetu Ljutomer v času pred lokalnimi volitvami izvedli aktivnosti, katerih namen je uresničevanje omenjenih ciljev, ki zadevajo aktivno participacijo mladih.

Izvedene bodo aktivnosti, usmerjene na mlade in mladinsko problematiko. Z njimi bodo težili k analizi same mladinske problematike in predstavitvi koncepta aktivnega državljanstva ter nenazadnje tudi oblik le-tega. Omenjene aktivnosti bodo izvedene v sodelovanju z lokalnimi izobraževalnimi institucijami in mladinskimi organizacijami. Kot osrednja aktivnost oziroma prireditev bo soočenje kandidatov za bodoče odločevalce pod naslovom "Kako naprej". Soočenje ne bo namenjeno oglaševanju politične stranke oziroma političnih idej, temveč je njegov glavni cilj poučiti mlade o konceptu aktivnega državljanstva in aktivni participaciji mladih. Soočenje se bo odvilo 7. novembra ob 12.15 v športni dvorani ŠIC, zato vabljeni vsi, ki vam ni vseeno za mlade.

Soočenje Kako naprej?



Več v Politika