Še dva tedna do začetka Radenska Naturelle Pomurske košarkarske lige

V ligi ostajata dve ekipi iz Ljutomera: pomlajeni KK Ljutomer in sedaj že izkušeni KD Ljutomer, ki so lani osvojili tretje mesto

Prlekija-on.net, sobota, 27. oktober 2018 ob 19:31
Radenska Naturelle Pomurska košarkarska liga

Radenska Naturelle Pomurska košarkarska liga

Pomurska košarkarska liga bo potekala tudi v sezoni 2018/2019. Po odstopu Andreja Copota z mesta komisarja je organizacijo lige prevzelo društvo KŠ Ljutomer, novi komisar lige pa je postal Jaka Godec.

V ligi bo nastopalo 6 ekip: poslavljajo se lanski prvaki KD NONA Sobota, a je v prestolnici Prekmurja nastala nova ekipa - ŠD Murska Sobota. Ostale ekipe ostajajo iste. Glavni favorit za končno zmago bi vsaj na papirju naj bila ekipa KK Beltinci, toda že v prejšnjih sezonah smo videli, da je v PKL vse mogoče. V ligi ostajata tudi dve ekipi iz Ljutomera: pomlajeni KK Ljutomer in sedaj že izkušeni KD Ljutomer, ki so lani osvojili tretje mesto. Ekipa ŠD Tropicano Bistrica po lanskem spodrsljaju v zaključku rednega dela, kjer so za las zgrešili polfinale, letos prav tako lahko cilja na medaljo. Še vedno pa je za vsakogar nevarna izkušena ekipa KK Lindau Lendava. Ekipe bodo v boju za naslov prvaka Pomurja torej zelo konkurenčne druga drugi.

Prvi krog bo na sporedu v drugem vikendu novembra. Ligo bodo v soboto, 10.11.2018 odprli novinci ŠD Murska Sobota, ki se bodo na domačem parketu pomerili z ekipo KK Beltinci. Naslednji dan pa bosta v Ljutomeru kar dve tekmi: KK Ljutomer bo ob 15.00 gostil ekipo iz Gornje Bistrice, KD Ljutomer pa ob 17.00 Lendavčane.

Verjamemo, da bo letošnja sezona izredno zanimiva, saj nas zagotovo čaka še veliko presenečenj.



Več v Šport