Na Sp. Kamenščaku so združili prijetno s koristnim

Društvo Kameščonci SP je skupaj s PGD Sp. Kamenščak pripravilo bogat program z raznimi igrami, predstavili so se gasilci PGD Ljutomer in reševalci ZD Ljutomer, Kinološko društvo Ljutomer-Križevci, ...

Prlekija-on.net, nedelja, 28. oktober 2018 ob 07:36
Druženje na Spodnjem Kamenščaku

Druženje na Spodnjem Kamenščaku

Na Spodnjem Kamenščaku so lani ustanovili društvo z imenom Društvo za medgeneracijsko povezovanje, šport, kulturo in turizem Kameščonci SP, Spodnji Kamenščak. Kot že samo ime pove, želijo v društvu povezati ljudi vseh starosti - od najmlajših pa do najstarejših. Njihova druženja potekajo največkrat ob petkih v popoldanskem času, v poletnih mesecih igrajo odbojko, nogomet, mečejo obroče, ... v letošnjem poletju so začeli tudi z ruskim kegljanjem, v zimskih mesecih pa se srečujejo ob namiznem tenisu, pikadu, družabnih igrah (Človek ne jezi se, Moja Slovenija, kartanje...).

Ena izmed prioritetnih nalog društva je, da priredijo druženje krajanov Spodnjega Kamenščaka, zato so v soboto, 27. oktobra, pri Gasilskem domu na Sp. Kamenščaku pripravili veliko zanimivega dogajanja.

Čez cel dan so se gostje lahko preizkusili v ruskem kegljanju, metanju obročev-krogomet in se zabavali ob družabnih igrah, pri tem je bilo poskrbljeno tudi za pijačo in jedačo, za kar so poskrbeli pi društvu in PGD Sp. Kamenščak.

Na prizorišču so gasilci PGD Ljutomer predstavili razrez vozila in reševanje poškodovanca iz le-tega, reševalci ZD Ljutomer pa so predstavili pravilno uporabo AED aparata. Gasilci PGD Ljutomer in PGD Sp. Kamenščak so omogočili ogled gasilske opreme, z novim tehnično - reševalnim vozilom TRV-2D PGD Ljutomer pa so se obiskovalci lahko dvignili s košaro in si Kamenščak ter okolico ogledali iz višine 25 metrov. Predstavili so se tudi člani Kinološkega društva Ljutomer - Križevci s svojimi psi na poligonu.

V društvu sicer skozi celotno leto prirejajo različne prireditve, poleg druženja vsak petek, pripravljajo tudi "Formula piknik", se skupaj podajo na smučarske skoke v Ljubno, ob velikonočnih praznikih pripravijo velikonočno pokanje, ...



Več v Družabno