Tam sem jaz doma, kjer je pesem…

Tretja zgoščenka Ženskega pevskega zbora »Marjetice«

Filip Matko Ficko, sreda, 31. oktober 2018 ob 08:32
Čestitke prvemu zborovodji Štefanu Zelku

Čestitke prvemu zborovodji Štefanu Zelku

Ženski pevski zbor »Marjetice« pri Društvu upokojencev Moravske Toplice prepeva v veselje življa Prekmurja in po Sloveniji že šestnajsto leto in pred kratkim so posneli ter izdali že svojo tretjo zgoščenko pod naslovom »Vsakdo mora imeti prijatelja«. Predstavili so jo javnosti na prireditvi v kulturni dvorani v Bogojini, 27. oktobra zvečer. V goste so povabili Mešani pevski zbor Društva upokojencev Černelavci ter vokalno-glasbeno skupino »Cvetje v jeseni«, ki deluje pri Društvu upokojencev Tišina.

Po pozdravu številnemu zbranemu občinstvu je o Ženskem pevskem zboru »Marjetice« govoril predsednik Društva upokojencev Moravske Toplice Ludvik Sočič. Opomnil je na začetke delovanja tega zbora, ki ga je tedaj kot zborovodja vodil Štefan Zelko, opravil z zborom številna gostovanja in koncerte, v tem času pa so izdali tudi dve zgoščenki. Sedaj je Štefan Zelko nosilec naziva častnega člana, kajti po njegovih dvanajstih letih je vlogo zborovodje prevzel Štefan Šantavec.

Z izbranimi besedami zahvale se je obeh omenjenih zborovodij spomnila predsednica zbora Marjeta Maučec, ki je bila v vlogi povezovalke tokratne kulturne pevske prireditve v dvorani v Bogojini. Omenila je, da se njih trinajsterica pevk (Ivanka BunderlaMarjeta MaučecJožica SakovičMarija NemešJulijana Horvat, Irena RožmanVera Pozvek, Nada Temlin, Zinka Gergorič, Slava Gibičar, Marija Gjerek, Slava Horvat in Terezija Hauptman) zbira vsak ponedeljek na vajah v Tešanovcih, ker rade pojo, se družijo, poklepetajo in seveda tudi rade nastopajo na različnih prireditvah.

Dolgoletni zborovodja številnih zborov in glasbeni pedagog Tomaž Kuhar je pohvalil delo zborovodje Štefana Šantavca, da je ŽPZ »Marjetice« tako uspešen s svojim ubranim triglasnim petjem ter zaželel še veliko nastopov za dušo pevkam, kot tudi poslušalstvu v veselje. Sledili so nastopi.

Zapel je ŽPZ »Marjetice«, zapel je MPZ Društva upokojencev Černelavci in nastopila je vokalno-glasbena skupina »Cvetje v jeseni« Društva upokojencev Tišina. Ob zaključku so bile izročene zgoščenke dvema prisotnima donatorjema (nekdanji župan Občine Moravske Toplice Franc Cipot, sedaj direktor podjetja Cerop Puconci in sedanji župan Alojz Glavač), ostalim pa bodo izročene kdaj pozneje. Sledil je družabni večer z bogračem, pijačo in mnogo peciva.



Več v Kultura in izobraževanje