Gornja Radgona bo dobila 21 novih stanovanj

Trenutno na Mariborski cesti gradijo nov stanovanjski blok

Prlekija-on.net, nedelja, 4. november 2018 ob 14:01
Gradnja bloka v Gornji Radgoni

Gradnja bloka v Gornji Radgoni

Mesto Gornja Radgona gotovo sodi med tista slovenska mesta, kjer stanovanj, v primerjavi z neprofitnimi-najemniškimi, za trg ne primanjkuje. Poleg "Mozaika" na Kocljevi ulici ter dveh velikih stanovanjskih blokov na Tratah, tik ob domu starejših obačnov, sedaj nastaja še en novi stanovanjski blok. Ta je lociran streljaj iz središča mesta, na Mariborski cesti (med Mülerjem in Husarjem), ki je tudi del regionalke Gornja Radgona - Spodnji Ivanjci - Ptuj.

Omenjena radgonska ulica se imenuje Mariborska cesta, ker je bila vse do leta 1960, glavna prometnica na relaciji Maribor - Murska Sobota, ko še ni bilo ceste preko Zg. Žerjavcev do Benedikta. In ob tej cesti je že nekaj časa gradbišče, kjer podjetje Alda Aldi d.o.o. Maribor gradi novi stanovanjski blok, investitor gradnje pa je podjetje Nival Invest d.o.o. s Pobrežja pri Vidmu pri Ptuju.

Kot nam je povedal vodja gradbišča Vojislav Mutič, bo v bloku 21 stanovanj, s pripadajočimi parkirnimi prostori in devetimi garažami. Gradnja bloka bo predvidoma dokončana nekje sredi prihodnjega leta. Stanovanja različnih velikosti so namenjena prodaji na trgu, nekaj pa jih je že prodanih.

Zanimivo je, da je tod, kjer so v preteklosti kopali glino za tedanjo opekarno v Gornji Radgoni, bilo smetišče, danes pa že stojijo temelji bodočega bloka, ki že počasi prihajajo do druge plošče. Sicer pa, nedaleč od te parcele, kjer gradijo blok, na Delavski poti, ki je vzporednica z Mariborsko cesto, je prav tako predvidena gradnja stanovanjsko-poslovnega bloka, kdo in kdaj ga bo gradil, še ni znano.

Foto: Ludvik Kramberger



Več v Gospodarstvo