Zasedba V fájne predstavlja svoj prvenec z naslovom Nekega lepega dne

Balada Nekega lepega dne izpoveduje ljubezensko zgodbo dekleta, ki jo v življenju zaznamuje ločitev od ljubljene ter upanje na njegovo vrnitev

Prlekija-on.net, ponedeljek, 5. november 2018 ob 08:14
V fájne

V fájne

Pomurska zasedba V fájne s svojo balado Nekega lepega dne izpoveduje ljubezensko zgodbo dekleta, ki jo v življenju zaznamuje ločitev od ljubljene ter upanje na njegovo vrnitev. Pesem se pojavi tudi kot osnovna pesem v igrano-animiranem filmu Plavček.

V fájne, Vö fájne ali Vö fájni ... fse je to isto, samo ka smo fájne.

"Vsak začetek ima svoj začetek in naš uradno sega v leto 2016. Združila nas je želja po izvajanju nekomercialne kvalitetne glasbe, s pridihom etno značaja preproste prekmurske bande ... Da tak je bil naš skupni začetek pa čeprav smo vsi samostojno, ter več kot uspešno, že delovali v različnih zasedbah," pravijo o svojih začetkih.

Njihov repertoar sloni na pesmih in melosu tradicionalne ter sodobne panonske glasbe (Prekmurje, Porablje, Prlekija, Štajerska, Dolenjska), ki pa mu vedno dodajo še svežino mednarodne aktualne ter lastne avtorske glasbe, ki je ne morete nikakor preslišati. Za nekatere, zazvenijo še bolje od originala.

V fájne so Katarina Šebök (vokal), Tara Jug (kitara, vokal), Miran Flegar (harmonika, hammond, klavir), Marko Wolf (kitara, tamburica, mandolina), Jože Horvat (kontrabas, vokal), pri končni podobi pesmi pa je sodeloval še Jože Zadravec (tolkala).



Več v Glasba in film