V Prlekiji odkrili ukradeno vozilo, ki ga je vozil mladoletnik

Pri preverjanju vozila preko evidenc policije je bilo ugotovljeno, da je bilo ukradeno v Nemčiji, mladoletnika pa so odpeljali v Krizni center Maribor, saj je bil za oba razpisan ukrep pogrešanje mladoletne osebe

Prlekija-on.net, ponedeljek, 5. november 2018 ob 15:32
Ukradeno vozilo
Ukradeno vozilo

V soboto, 3. novembra, ob 9.35 uri sta se na osebni izstop, na Mednarodni mejni prehod Središče ob Dravi, z osebnim avtomobilom znamke Audi A-6, črne barve, nemških reg. oznak, pripeljala 17-letna državljana Nemčije. Pri preverjanju vozila preko evidenc policije je bilo ugotovljeno, da obstaja za omenjeno vozilo razpis iskanja, saj je bilo vozilo 30. 10. 2018, ukradeno v Nemčiji.

Zaradi tega so policisti opravili zaseg vozila, zoper mladoletnega voznika pa bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo. Prav tako je bil zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja in brez posedovanja osebnih dokumentov zoper mladoletnega voznika podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče na Ptuju.

Obveščen je bil tudi Center za socialno delo na Ptuju, katerih delavci so prevzeli mladoletnika in ju odpeljali v Krizni center Maribor, saj je bil za oba razpisan ukrep pogrešanje mladoletne osebe.
Morda vas zanima tudi


Več v Črna kronika

Namesto 70 km/h, je vozil s hitrostjo 142 km/h

Namesto 70 km/h, vozil s hitrostjo 142 km/h

sreda, 24. april 2019 ob 15:03
Napete žice v gozdu, foto: PP Maribor II

Med drevesi napeti bodeči žici

sreda, 24. april 2019 ob 14:05