V eksploziji poškodovanih pet oseb, ena huje

Uničenih in neprimernih za bivanje je 6 stanovanj, 18 stanovanj pa je poškodovanih

Prlekija-on.net, sreda, 7. november 2018 ob 17:01
V stanovanjskem bloku je prišlo do eksplozije

V stanovanjskem bloku je prišlo do eksplozije

V sredo, 7. novembra, ob 15.24 uri je bil OKC PU Maribor obveščen, da je prišlo do eksplozije v stanovanjskem bloku na naslovu Bratov Greifov 18 v Mariboru.

Na kraj so bili napoteni policisti in druge pristojne službe, ki so kraj zavarovale in pričele z opravljanjem svojih nalog. V nadaljevanju bodo policisti preverili dejstva in okoliščine primera, opravili ogled ter druga potrebna opravila. Zaradi opisanega in izvedenih ukrepov je poskrbljeno za varnost na kraju in v okolici.

Uprava RS za zaščito in reševanje poroča, da je v enem od stanovanj stanovanjskega bloka eksplodiral plin. Pet stanovalcev se je poškodovalo, eden od teh huje. Aktivirani so bili gasilci iz JZ GB Maribor ter PGD Maribor-Pobrežje, Zrkovci in Brezje. Iz objekta so umaknili okoli 30 stanovalcev in 9 hišnih živali. NMP Maribor so jih prepeljali v UKC Maribor. Uničenih in neprimernih za bivanje je 6 stanovanj, 18 stanovanj pa je poškodovanih.

Iz PU Maribor so zvečer še sporočili, da so takoj po prejemu obvestila na kraj napotili več policistov in kriminalistov, ki so skupaj z ostalimi službami nudili pomoč stanovalcem, ogroženim osebam in izvedli ukrepe potrebne za varnost ljudi ter premoženja. Po evakuaciji, ki so jo opravili gasilci, so opravili zavarovanje širše okolice kraja dejanja, saj so sledovi oziroma posledice v širši okolici, na objektih, vozilih in drugem premoženju, ki je bilo v okolici kraja eksplozije.

O dejanju so obvestili dežurno preiskovalno sodnico in okrožno državno tožilko, ki sta prišli na kraj eksplozije in se udeležile ogleda.

Po do sedaj zbranih podatkih je ena oseba huje telesno poškodovana in tri osebe lažje. Na kraju se opravlja ogled, ki bo zaradi obsežnosti trajal pozno v noč oziroma po potrebi tudi jutri. V tem primeru je potrebno zaradi posledic eksplozije preiskati oziroma si ogledati večje območje, poškodovano premoženje ter druge sledove, ki bodo pojasnili vzrok. Glede na to, da vsa stanovanja niso poškodovana, so delo organizirali tako, da se bodo za vse stanovalce preverile možnosti ponovne nastanitve v svoje stanovanje, za tiste, ki pa te možnosti ni, pa bodo iskali ustrezne rešitve, da bodo ustrezno nastanjeni.

Ker ogled, zbiranje obvestil in preiskava primera še potekajo, vzroka nastanka eksplozije in višine škode še ne morejo pojasniti.

Foto: Gasilska brigada Maribor



Več v Črna kronika