Varuhinja človekovih pravic je v Ljutomeru bila na voljo občanom občine in okolice

Nussdorferjeva je povedala, da je dobila vtis, da občina Ljutomer nima veliko socialne problematike, a ob tem poudarila, da se zaveda, da se najrevnejši neradi izpostavljajo

Prlekija-on.net, četrtek, 8. november 2018 ob 07:29
Varuhinja človekovih pravic v Ljutomeru

Varuhinja človekovih pravic v Ljutomeru

Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer je z namestnikoma Ivanom Šelihom in Kornelijo Mrzel v sredo, 7. novembra, poslovala v občini Ljutomer. Na pogovore se je prijavilo 28 ljudi, ki so ocenili, da jim lahko institucija Varuh človekovih pravic RS pomaga pri uveljavljanju njihovih pravic v odnosu do državnih organov, organov lokalne skupnosti ali nosilcev javnih pooblastil. Pogovori so potekali v prostorih Mestne hiše.

Varuhinja sicer dvanajstkrat na leto s svojimi sodelavci uraduje po Sloveniji, tokrat je gostovala v Ljutomeru, kjer je opravila 28 pogovorov z ljudmi iz Prlekije in Prekmurja, ki so prišli po pomoč, nasvet ali pogovor. Varuhinja se je bo ob tej priložnosti srečala tudi z županjo občine mag. Olgo Karba in njenimi sodelavci ter se pogovorila o prizadevanjih občine za spoštovanje pravic občanov.

Nussdorferjeva je povedala, da je dobila vtis, da občina Ljutomer nima veliko socialne problematike, a ob tem poudarila, da se zaveda, da se najrevnejši neradi izpostavljajo. Županja ji je s sodelavkami predstavila delovanje občine, spregovorili pa so tudi o zadevah, s katerimi se ubadajo lokalne skupnosti in se nanašajo na vključevanje brezposelnih v javna dela, socialne transferje in skrb za starostnike.



Več v Kultura in izobraževanje