V Zdravstvenem domu Ljutomer svojemu namenu predali prenovljene prostore

7. dan odprtih vrat z uradno otvoritvijo prenovljenih prostorov splošnih, specialističnih ambulant in patronažnega varstva, sanitarij za invalide ter prostora za informatorja

Prlekija-on.net, petek, 9. november 2018 ob 17:01
7. dan odprtih vrat ZD Ljutomer

7. dan odprtih vrat ZD Ljutomer

V petek, 9. novembra, je Zdravstveni dom Ljutomer pripravil 7. dan odprtih vrat z uradno otvoritvijo prenovljenih prostorov splošnih, specialističnih ambulant in patronažnega varstva, sanitarij za invalide ter prostora za informatorja. V uvodu sta vse nagovorila direktor ZD Ljutomer, Đorđe Šiškin, dr. dent. med. in županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba.

Direktor se je med drugim vsem zahvalil, ki so sodelovali pri prenovi ter pacientom, da so pri tem bili potrpežljivi in dodal, da so ob tem velika pridobitev sanitarije za invalide in tudi nasploh so vsi vhodi in dostopi v dom prilagojeni invalidom. Poudaril je še, da se je situacija v zdravstvu poslabšala in da ima 50 odstotkov zdravstvenih domov izgube, sami pa upajo, da bodo leto zaključili vsaj na pozitivni ničli.

Županja je med drugim povedala, da se vsake pridobitve izjemno veselimo in se zdravstvenemu domu lahko zahvalimo za vse pridobitve v preteklih letih. Pohvalila je tudi dobro sodelovanje z občino in vse zaposlene, ki z izrednim občutkom in  prizadevnostjo skrbijo za občane in občanke. Dodala je, da zavod ni najboljši samo finančno, pač pa tudi nasploh, skupaj z vsemi ostalimi zavodi v naši skupnosti, ki se trudijo po svojih močeh, da postajamo vedno bolj prijazna in srčna skupnost.

Dogodek so obeležili s kratkim kulturnim programom, kjer so nastopili dijakinji in dijak iz Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, učenci in učenke Osnovne šole Ivana Cankarja Ljutomer in folklora OŠ Cven. Prenovljene prostore sta slovesno, s prerezom traka, odprli Simona Šilec, dr. med., spec. družinske medicine in medicinska sestra Mira Steržaj, nato je sledil še ogled novih pridobitev.

Pred zdravstvenim domom so se obiskovalci lahko ustavili na stojnicah, potekal je tudi praktični ogled modela debelega črevesa s svetovanjem o zgodnjem odkrivanju predrakavih sprememb (Svit program). Ob koncu je sledila še pogodtitev.



Več v Gospodarstvo