Jubilejno 10. Martinovanje na Kapelskem Vrhu

Na Martinovo soboto sneli klopotec in krstili vinski mošt

Filip Matko Ficko, nedelja, 11. november 2018 ob 17:33
Martinovanje na Kapelskem Vrhu

Martinovanje na Kapelskem Vrhu

Turistično društvo Klopotec Kapela (predsednica Urška Lukovnjak) in tamkajšnje Društvo vinogradnikov in ljubiteljev vina (predsednik Danilo Rihtarič) sta s svojimi marljivimi članicami in člani na Martinovo soboto, 10. novembra, pripravila tradicionalno Martinovanje, ki je bilo že jubilejno, deseto po vrsti. S sodelovanjem Zavoda za turizem in šport Radenci ter Občine Radenci je turistično-zabavna prireditev odlično uspela.

Vse se je v glavnem dogajalo pred Domom vinogradnikov na Kapelskem Vrhu, kjer je bila posebna tribuna za nastopajoče. Že zjutraj pa so »Martinov pohod« proti Bratoncem v Prekmurju krenili pohodniki in kolesarji. Kot osrednja glasbena skupina so na Martinovanju za zabavo in ples skrbeli člani in članica vokalno glasbene skupine Prleški kvintet, svoja kulturna nastopa pa sta prispevala mlada harmonikarka Eva Tompa iz Rihtarovcev ter člani vokalnega kvinteta Klopotec Kapela.

Obiskovalci so si lahko ogledali posebno razstavo »Sadje in sadne dobrote«, ki so ga pripravile gospodinje s Kapelskega Vrha in okoliških krajev, razstavo pa sta slovesno odprla župan Občine Radenci Janez Rihtarič in Marija Fras kot organizatorka razstave. Ob številnih stojnicah je bilo moč dobiti domače dobrote ter kvalitetne pijače, so pa skuhali tudi odlični vojaški fižol v kotlu.

Zavod za turizem in šport Radenci oziroma njegov direktor Bojan Žnidarič je pripravil priložnostno tombolo za najmlajše, kot tudi za odrasle. Po izžrebanih številkah se je šesterica sodelujočih pri tomboli lahko veselila nagrade: trojka med najmlajšimi, kot tudi trojka odraslih.

Ves program Martinovanja je povezoval Samo Tuš - Korl, ki je poskrbel za obilico smeha, še posebej pri snemanju klopotca, ki je s svojim zvokom zamrl že prvi dan v tem mesecu, pozneje pa še ob zabavnem krstu vinskega mošta v vino.

Ker je to bila sobota pred volitvami, ki bodo naslednjo nedeljo, 18. novembra, je bilo med obiskovalci prireditve na Kapelskem Vrhu videti nekatere izmed sedmih kandidatov za župana Občine Radenci, Turistično društvo Radenci je obiskala večja skupina prijateljev z Gorenjske, iz Zdravilišča Radenci pa so na prireditev z avtobusom pripeljali kar 50 svojih gostov.



Več v Družabno