PKL: Beltinci brez težav v Murski Soboti, Bistrica in KD Ljutomer do prvih zmag

KK Ljutomer izgubili proti ŠD Tropicano Bistrica, KD Ljutomer pa premagali KK Lindau Lendava

Prlekija-on.net, ponedeljek, 12. november 2018 ob 08:23
KK Ljutomer - ŠD Tropicano Bistrica

KK Ljutomer - ŠD Tropicano Bistrica

Pretekli vikend je bil na sporedu prvi krog Radenska Naturelle Pomurske košarkarske lige, ki je prinesel tri zanimive tekme. Sezono so v soboto otvorili novinci v ligi ŠD Murska Sobota, ki so na domačih tleh pričakali glavne favorite za končni naslov, KK Sistemorg Beltince. V nedeljo pa sta bili v Ljutomeru ena za drugo odigrani dve tekmi: najprej so mlajši KK Ljutomer gostili ekipo ŠD Tropicano Bistrica, za njimi pa se je KD Ljutomer pomeril s KK Lindau Lendava.

ŠD Murska Sobota 61 - 84 KK Sistemorg Beltinci (8:22, 25:22, 14:18, 14:24) (http://pkl.si/?sp_event=3794)

Lalovič 23, Černela 12, Pavel U. 10; Novak 32, Zver 20, Ratnik 14

V domači dvorani Ekonomske šole v Murski Soboti je ekipa ŠD Murska Sobota dočakala krst proti lanskim podprvakom, ekipi KK Beltinci. V prijetnem ambientu Ekonomske šole se je zbralo zavidljivo število navdušencev nad košarko. Vloga velikega favorita na tej tekmi je pripadla gostom iz Beltincev, ki so na tekmo prišli s standardno ekipo, ki že leta dosega vrhunske rezultate tako v PKL kot tudi v ligi PARKL. Drugačna zgodba je bila pri domačih, ki so pogrešali kar nekaj igralcev, vendar se jih je vseeno zbralo 7, pripravljenih za boj.

Prva četrtina se je odvila po pričakovanju. Trema na domači strani in veliko zgrešenih metov ter izgubljenih žog, na drugi strani pa razpoloženi Novak, ki je nasul 16 točk že v prvih desetih minutah. V drugi četrtini so Sobočanci zaigrali nekoliko bolje in dobili četrtino z rezultatom 25:22 ter na odmor odšli z zaostankom 11 točk. Začetek tretje četrtine je pripadel "Žutim" iz Beltincev z delnim rezultatom 7:0, vendar so se domači uspeli pobrati in četrtino izgubili za 4 točke. V tem delu igre se je pri Beltincih razigral Zver, ki je dosegel 9 točk v tretji in 11 v zadnji četrtini. Pri Murski Soboti se je najbolj izkazal Lalovič, ki je dosegel 23 točk.

KK Ljutomer 67 - 74 ŠD Tropicano Bistrica (16:12, 16:27, 13:14, 22:21) (http://pkl.si/?sp_event=3793)

Preglej 15, Godec 12, Horvat Kovač 10; Žigo 19, Balažic 16, Laci B. 13

Prva tekma letošnje sezone je bila za pomlajeno Ljutomersko ekipo težka. ŠD Tropicano Bistrica jim je že lani povzročala nemalo problemov, letos pa so se še okrepili na centrskem položaju, zato je bilo jasno, da so za Prleke neugoden nasprotnik.
Tekmo so dobro začeli domači in bili večino prve četrtine v rezultatski prednosti. Zadeli so nekaj odprtih metov (z dvema zaporednima trojkama se je izkazal Preglej) in s hitrim prenosom žoge v napad poskusili Bistričane utruditi. Kljub trudu pa so jim dopustili preveč skokov v napadu in so jim omogočili, da so dosegli nekaj lahkih košev. V drugi četrtini se je Ljutomerska prednost hitro stopila. Gostje so najprej s trojkama Farkaša in Orgoliča povedli, nato pa te prednosti niso več izpustili iz rok. Pod košem sta še vedno kraljevala gostujpča centra Balažic in Žigo, ki sta neutrudno pobirala skok za sokom, tako v napadu, kot tudi v obrambi. Četrtino so gostje dobili s kar  11 točkami razlike. Ljutomerčanom je skoraj uspel preobrat, ko so se v 7. minuti tretje četrtine približali le na točko zaostanka (42:43), a so v nadaljevanju zgrešili preveč odprtnih metov in "zicerjev", da bi lahko potek tekme bolj spremenili. Bistričani so do konca četrtine spet zaigrali bolje in ohranili prednost. Tudi v zadnji četrtini se domači niso hoteli predati. Prvih nekaj minut se razlika ni bistveno spreminjala, nato pa je Ljutomerska petvorka z nekaj uspešnimi akcijami ter agresivno obrambo iz 12 na 3 točke razlike. K temu je pripomogla tudi izklljučitev Bistriškega centra Igorja Žiga, ki je bil z 19 točkami prvi strelec nasprotnikov. Gostje so kljub vsemu tekmo brez težav pripeljali do konca in zasluženo slavili.

KD Ljutomer 84 - 59 KK Lindau Lendava (18:23, 25:11, 22:11, 19:14) (http://pkl.si/?sp_event=3792)

Copot A. 22, Copot J. 16, Nemec 11; Horvatič S. in Novak po 17, Zrna 14

Domača klop je bila povsem polna saj se je zbralo kar 12 igralcev, medtem ko se je na klopi gostov iz Lendave zbralo 7 košarkarjev. Lendavčanov to ni ustavilo, saj so začeli zelo udarno ter po dveh trojkah in košu povedli z 8:0. Domači so bili primorani vzeli minuto odmora, po kateri so zaigrali bolje. S sedmimi zaporednimi točkami so goste ujeli, vendar v prvi četrtini nikoli prehiteli. Do konca četrtine sta obe ekipi izmenično dosegali koše, tako da se je le ta končala s prednostjo Lendave 23:18, pri katerih je izstopal Novak z 10 točkami, pri domačih pa je 9 točk dosegel Andrej Copot. Drugo četrtino so Ljutomerčani začeli odločneje in dokaj hitro ujeli goste ter v tretji minuti prvič na tekmi tudi povedli (25:23). Ponovno je sledil napad gostov, ki so prevzeli vodstvo,nato pa so sledile atomske minute ljutomerske ekipe, ko so v zadnjih petih minutah prvega polčasa naredili delni izid 16:3 in na odmor odšli s prednostjo devetih točk (43:34).

Z enakim tempom so Prleki odprli tudi drugi polčas. Lendavčanom se je začela poznati kratka klop, kar so domači znali izkoristiti in s hitro igro svojo prednost počasi večali ter na odmor pred zadnjo četrtino odšli s prednostjo 20 točk (65:45). Ljutomerčani so v zadnjo četrtino vstopili s prvo peterko, saj se še vedno spomnijo tekme za tretje mesto pred dvema letoma, ko so ravno proti Lendavčanom v zadnji četrtini zapravili 20 točk prednosti. V prvih štirih minutah je domačim uspelo prednost še nekoliko povečati, tako da so lahko v igro vstopili še igralci, ki igrajo manj. Tekmo so varno pripeljali do konca in slavili z rezultatom 84:59.

Pari prihodnjega kroga:

KD Ljutomer - KK Sistemorg Beltinci (sobota, 17.11.2018 ob 15.30, ŠIC Ljutomer)
KK Lindau Lendava- KK Ljutomer (sobota, 17.11.2018 ob 18.00, DSŠ Lendava)
ŠD Murska Sobota - ŠD Tropicano Bistrica (sobota, 17.11.2018 ob 18.00, Ekonomska šola MS)



Več v Šport