Starejši voznik po nasprotnem smernem vozišču avtoceste peljal okrog 7 kilometrov

Policisti so vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu odvzeli vozniško dovoljenje, o dejanju pa bodo zaradi hujšega prekrška z obdolžilnim predlogom obveščali pristojno sodišče

Prlekija-on.net, ponedeljek, 12. november 2018 ob 13:26
Avtocesta

Avtocesta

Policisti so minuli petek okrog 13. ure obravnavali prijavo vožnje v napačno smer po pomurski avtocesti iz smeri Dolga vas v smeri Murske Sobote. Voznika osebnega avtomobila so policisti izsledili in zaustavili v bližini izvoza za Turnišče. Starejši voznik se je po nasprotnem smernem vozišču avtoceste peljal okrog 7 kilometrov. Policisti so vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu odvzeli vozniško dovoljenje, o dejanju pa bodo zaradi hujšega prekrška z obdolžilnim predlogom obveščali pristojno sodišče.

Vozniki, ki opazijo vožnjo v napačno smer po avtocesti, naj takoj zmanjšajo hitrost, vključijo vse štiri smernike in se umaknejo takemu vozilu. Takoj, ko je varno, naj o taki vožnji tudi čim prej obvestijo policijo na številko 113.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika