Znani letošnji prejemniki zlatih priznanj na področju ljudskega petja in godenja

Na Državnem srečanju pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž so podelili 11 zlatih priznanj za leto 2018. Iz Pomurske regije sta ju prejeli dve skupini in pevski duet.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 12. november 2018 ob 17:22
Pesem na ustih, viža v prstih

Pesem na ustih, viža v prstih

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnost JSKD vsako leto organizira po Območnih izpostavah JSKD, po sedmih regijah, srečanja pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž. Letošnji izbor je na podlagi ogledov srečanj pripravila državna selektorica mag. Simona Moličnik.

Tokratno Državno srečanje pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž 2018, je potekalo v soboto 10. novembra v dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru pod naslovom »Pesem na ustih, viža v prstih«. Na samo sklepno dejanje se je plasiralo 11 skupin iz celotne Slovenije. Iz naše Pomurske regije so nastopali Tamburaška skupina Kulturnega društva Peter Dajnko Črešnjevci, Pevci ljudskih pesmi društva upokojencev Moravske Toplice ter pevca ljudskih pesmi Kulturnega društva Ferdo Godina Bistrica. 

Svoj program pa so pokazale tudi nastopajoče skupine »Kapelski Pubje« KD Kapele, Tomaž Gantar - Klemanov, KD Borjač Sežana; Mlada zarja, KD Franceta Prešerna Račna; Pevci ljudskih pesmi KUD Franc Ilec Loka-Rošnja; Ragle; Paridolske korenine, KD Paridol; Ljudski pevci iz Luč KUD Tone Mlačnik Luče; ter Paridolska godca Viki Novak in Denis Lenart, KD Paridol.

Foto in tekst, Marjan Slavič



Več v Kultura in izobraževanje