Ure naših dni

Literarno glasilo v DOSOR-ju

Filip Matko, četrtek, 23. september 2010 ob 21:45
Ure naših dni

Ure naših dni

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, izdajajo domsko informativno glasilo Dosorjeve novičke, ki se jim je letošnjo pomlad pridružila še posebna priloga. Ob praznovanju letošnjega slovenskega kulturnega praznika (8.februar) so članice literarnega krožka v DOSOR-ju pripravile vsebino za knjižico »Ure naših življenj«, ki ga kot mentorica vodi Bea Baboš Logar. Dobivajo se vsak četrtek popoldne ob 16. uri v domski knjižnici in z veseljem pričakujejo nove in nove člane.

Vse to je zaokroženo v prvi številki literarne priloge DOSOR-jevih novičk, ki so izšle ob 8. marcu. Toda druga številka te literarne priloge že nosi nov naslov »Ure naših dni«. Poleg prispevkov članic domskega literarnega krožka so objavljeni še prispevki zunanjih sodelavcev.

V Društvu upokojencev Radenci so letos konec aprila razpisali likovni in literarni natečaj na temo medgeneracijskega sodelovanja pod naslovom »Sožitje vseh generacij« ter ga razposlali vrtcem, osnovnim šolam, srednji šoli in dijaškemu domu v domači občini. Do roka, 5. junija, je prispelo veliko število del mladih in posebna komisija ni imela lahkega dela. Odločila je, da se večino likovnih del predstavi javnosti na posebni razstavi v avli DOSOR-ja, od 22. junija dalje, kar se je tudi zgodilo. Literarna dela pa so sedaj objavljena v glasilu »Ure naših dni«, ki so ga javnosti predstavili na posebnem literarnem večeru v DOSOR-ju 23. septembra zvečer. Svoja literarna dela so predstavili Sara Pelc Čeh in Marko Matko Ficko z  Osnovne šole Radenci ter Bojana Mauko in Diana Cetl iz Dijaškega doma SŠGT Radenci. V glasilu »Ure naših dni« so objavljeni še prispevki stanovalk DOSOR-ja, ki delujejo v literarnem krožku: Brigite Živec, Tanje Plemenitaš, Gizele Sraka, Jožice Rajšter in Viktorije Čebašek, kot tudi zunanjih sodelavk: Amalije Prelog Kuzmič, Marije Sreš, Brigite Benkovič, prostovoljke Darinke in Marije Erveš.

V kulturnem delu programa je najprej nastopila mlada violinistka Polonca Kulčar z Osnovne šole Radenci, kulturni literarni večer pa je popestril tudi mešani pevski zbor Večerna zarja, stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja, pod vodstvom Suzane Divjak.


Več v Kultura in izobraževanje