Nejc Sterniša še naprej zmaguje

Prvak med kadeti, podprvak med mladinci v Banjaluki

Prlekija-on.net, sreda, 14. november 2018 ob 10:41
Nejc Sterniša v Banjaluki

Nejc Sterniša v Banjaluki

Eden najboljših mladih slovenskih karateistov Nejc Sterniša iz Lomanoš pri Gornji Radgoni še naprej dosega izjemne rezultate na domačih in mednarodnih tekmovanjih. Tako je v minulih dnevih, ko je mimogrede "krompirjeve počitnice" preživel na Tenerifih, kjer je prvič nastopal na svetovnem prvenstvu, znova dosegel kar nekaj odmevnih domačih in mednarodnih uspehov. V Novi Gorici, na 3. pokalni tekmi KZS je podobno, kot na predhodnih dveh spet slavil in si s tem priboril naslov pokalnega zmagovalca kate kadeti, ter skupni pokalni zmagovalec borbe in kate. Ob tem je še z ekipo kadetov prav tako osvojil ekipni naslov, njegov klub, kjer tekmuje in ga vodi njegov oče Srečko pa je skupni pokalni zmagovalec med vsemi klubi iz Sloveniji. Tako je Nejc Sterniša samo v tekmovanju za pokal Slovenije osvojil kar štiri prva mesta in s tem dokazuje, da je res tekmovalec, kateri zna kaj želi.

Že dan po omenjenem dopustu v Španiji se je Nejc odpravil na zelo močan mednarodni turnir v Banjaluko v Republiki Srbski, kjer je sodelovalo kar 1269 tekmovalcev iz 97 klubov (11 držav). Tudi tukaj je Nejc suvereno odpravil vse tekmovalce in osvojil 1. mesto med kadeti, odlično 2. mesto pa je osvojil tudi med mladinci. Do konca leta še ima kar šest tekem, med njimi so najbolj pomembne, državno prvenstvo, balkansko prvenstvo ter liga za mlade, in če bo še v teh šestih tekmah osvajal odlične rezultate se mu obeta naslov najboljšega karateista v državi in nastop na evropskem prvenstvu, ki bo februarja na Danskem. Ritem tekem, treningov in reprezentančnih priprav je zelo močan. Nejc se odreka marsikateri stvari, katere imajo njegovi vrstniki in tudi on bo lahko nekdaj svojim otrokom pripovedoval zgodbe, kot jih sedaj pripoveduje njegov oče Srečko, kateri je zelo ponosen na svojega sina. Potujeta po domovini in tujih državah, prespita tudi kakšne ure v avtomobilu in potem na tekmo, toda vse to Nejc očetu Srečku, mami Nini ter bratu Ninotu vrača z dobrimi rezultati in pridnostjo.

"Sedaj ima Nejc že navdih od še ne dveletne nečakinje Neli, katera mu rada pove, da Nejc trenira karate. Upamo, da bo Nejc še vedno nizal dobre rezultate in na kakšnem prvenstvu osvojil tako želeno medaljo. Mislimo pa, da bo to kar kaže Nejc enkrat poplačano. Čestitke mlademu športniku Nejcu v upanju, da bodo tudi v lokalni skupnosti enkrat imeli posluh in nagradili tako uspešne športnike", pravi Nejčev oče Srečko.



Več v Šport