Ko zapojejo ljudske pevke in njihovi gostje...

Ljudske pevke Apače z Vilijem, pripravile zanimiv in pester koncert

Prlekija-on.net, petek, 16. november 2018 ob 21:47
Koncert ljudskih pevk v Apačah

Koncert ljudskih pevk v Apačah

V lepi dvorani Kulturnega doma v Apačah je potekal odmeven koncert ljudskih pevk Apače z Vilijem, katerega so s svojimi nastopi popestrili še nekateri nastopajoči. Koncert, ki ga je v prijetnem tonu vodila Severin Sobočan, se je začel s pozdravnim nagovorom apaškega župana Franca Pžmohta, ki je pohvalil skupino Ljudskih pevk Apače z Vilijem, kateri s svojimi nastopi ohranjajo ljudsko petje obenem pa pestrijo kulturno življenje v občini Apače in širše. Ob tem je spregovoril tudi o njegovem županovanju, katerega letos končuje, saj več ne bo kandidiral za župana. Kot je dejal je bil vseh 12 let od obstoja občine dejaven, najprej kot podžupan, nato pa dva mandata župan. Izrazil je zadovoljstvo, da je s pomočjo svetnikov in občinske uprave uspešno vodil občino. Novemu županu, ki bo prevzel to funkcijo, pa želi, da bi občina bila še naprej uspešna.

Na koncertu so se, ob polni dvorani občinstva, najprej predstavili gostitelji, ki so zapeli pesmice: Slovenka sem, Vsi so prihajali in Snočkaj mi lunca lepo je sijala. Dlani prisotnih je ogrel ljubki nastop skupine otrok iz Vrtca Apače s spletom »Pika, poka«. Nadvse lepo je zapela tudi Zala Sobočan. V drugo so se predstavile Ljudske pevke Apače z Vilijem, ki so zapele sklop pesmi: Dekle je na pragu stalo, Pod nebom gre oblak in Mrzel veter. Za veselo razpoloženje je poskrbela tudi skupna harmonikarjev, ki se imenuje »Družinski Frajtonarji«. Kot gostje so na prireditvi zapele Ljudske pevke Sv. Ana. Ob zaključku pa so se še enkrat oglasile gostiteljice, ki so zapele pesmi: Kje so tiste stezice, Dekle daj mi rož rdečih in Petelinček.

Prijeten koncert so zaključili s skupnim nastopom obeh pevskih skupin in skupine frajtonarjev, s pesmijo Zlati časi. Po koncertu se je ob pogostitvi, ki so jo pripravile pevke, odvijalo prijetno druženje...

Foto: Ludvik Kramberger



Več v Kultura in izobraževanje