Stand up komedija po prleško

Nastop Hongapaj v restavraciji hotela Jeruzalem

Dejan Razlag, sobota, 25. september 2010 ob 00:071
Publika

Publika

Četrti v sklopu stand up večerov Vstani gor Lotmerk, je bil nekoliko drugačen od prejšnjih. Bili smo priča stand up komediji po prleško, z nastopom domačina Hongapaj. Hongapaj oz. Jožef Pečnik nam je povedal nekaj zabavnih štorij vüjeca Balaža iz Vujdrimlake, avtorja Jana Baukarta.

Odlomek iz knjige Štorije vüjeca Balaža:
»Zato pa, či češ po lotmeršken vini biti zdraf, cukaj ga pomalen no s pametjoj - pa na dobre gantnare ga položi! Lehko je to klobasa, duga kak žrt, falaček prpranega ali povojenega gujdeka, pohani picek, mastna goska ali reca, če pa drügega nega, celi puran - samo redka žüpa ne sme biti! Toga se dršte pifci, nafčeni ali ne, fsi! Pa de se van f Prlekiji zmiron dobro godilo!«

Kot pijačo dobrodošlice so obiskovalci lahko izbrali Renski Rizling KeSnI iz kleti VINOrejaKAUČIČ, ki je bila vključena v vstopnino 1 evro. Večer je tudi tokrat bil dopolnjen s "Cocktail partyjem", kjer je Seba pripravljal odlične osvežilne koktejle, Big Band pihalnega orkestra Občine Šentilj - Paloma z dirigentom Jožetom Kopšetom pa je poskrbel za glasbeni del večera.

Stand up večere skupaj organizirajo LTO Prlekija Ljutomer, Hotel Jeruzalem Ljutomer, Prlekija-on.net, Prleške cejtnge, Mediaart in Vinoreja Kaučič. Sponzorja tokratnega večera sta bila Optika Jureš in Instalacije Sedmak.

Naslednji stand up večer bo 8. oktobra, ko v Ljutomer prihaja Janez Usenik.


Več v Družabno