Vrhunska nogometaša Dino Hotić in Denis Šme navdušila mlade športnike v Sveti Trojici

Člana Nogometnega kluba Maribor sta na zaključni športni urici v Klubu malega nogometa Sveta Trojica razveselila 21 mladih športnikov

Prlekija-on.net, sreda, 21. november 2018 ob 16:16
Športne urice v Sveti Trojici

Športne urice v Sveti Trojici

Na eni od brezplačnih dm športnih uric v Klubu malega nogometa Sveta Trojica, ki so v sklopu vseslovenske iniciative Rastemo s športom potekale od začetka junija do konca oktobra, sta mlade športnike motivirala vrhunska nogometaša Dino Hotić in Denis Šme.

»V čast mi je, da lahko vidim profesionalna športnika«

Člana Nogometnega kluba Maribor sta na zaključni športni urici v Klubu malega nogometa Sveta Trojica razveselila 21 mladih športnikov. Po prijetni predstavitvi in pogovoru so udeleženci Dinu in Denisu predstavili, kaj so počeli v sklopu športnih uric, čemur je sledilo še obvezno fotografiranje z vrhunskima nogometašema in podpornikoma iniciative Rastemo s športom. 11-letni Tine, eden od udeležencev športnih uric, je bil nad obiskom obeh športnikov navdušen: »V čast mi je, da lahko vidim profesionalna športnika.« Vesel je bil njunega mnenja o športu, zgodbe o njuni poti do profesionalnih nogometašev ter vseh nasvetov o tem, kako uspeti v športu.

Dodatna motivacija za trdo delo

Trener Mitja Drašak je povedal, da je bil obisk podpornikov nekaj »zelo dobrega za naše najmlajše, saj so večinoma vsi nogometaši. Tako so bili poplačani za trud, dobili so dodatno motivacijo za trdo delo, z veseljem so se udeleževali športnih uric in bili zelo zagnani. Tukaj bi se tudi rad zahvalil podjetju dm, ki je dalo pobudo za vse to dogajanje.« Tudi Darko Fras, župan Občine Sveta Trojica, je pohvalil iniciativo: »Veseli me, da je zaključena še ena uspešna akcija Kluba malega nogometa Sveta Trojica. Iskrene čestitke vsem otrokom ter tudi staršem, ki so pri tem sodelovali. Posebna zahvala gre seveda tudi podjetju dm za enkratno gesto, da smo bili izbrani med društvi ter tako izvedli projekt

Rastemo s športom

Vseslovenska iniciativa Rastemo s športom je nastala v želji spodbuditi otroke h gibanju, športnemu udejstvovanju in medsebojnemu druženju. Zato so se pri podjetju dm drogerie markt ob svojem 25. rojstnem dnevu povezali s številnimi organizacijami in jim za izvajanje brezplačnih športnih uric namenili finančno podporo v skupni vrednosti 25.000 €. Projekt so podprli tudi številni drugi športniki, med katerimi so vrhunska košarkarja Goran Dragić in Klemen Prepelič, uspešna nekdanja rokometašica Deja Doler Ivanović, slovenska rekorderka v teku na 400 m Anita Horvat, prvi slovenski košarkar, ki je zaigral v ameriški profesionalni ligi NBA, Marko Milić ter številni drugi.



Več v Šport