Olga Karba: Odličen rezultat, preprosta izbira

»Te volitve so, ne po naši izbiri, postale mnogo bolj preproste. Izbira med resnico in med nenavadnimi navedbami, ki to pogosto niso.«

Prlekija-on.net, sreda, 21. november 2018 ob 21:49
Olga Karba

Olga Karba

V Ljutomeru bomo župana oz. županjo dobili v drugem krogu, ki bo v nedeljo, 2. decembra. Po koncu prvega kroga smo oba kandidata, ki sta se uvrstila v drugi krog, povprašali za komentar in vtise po prvem krogu. Mag. Olga Karba nam je ob tem sporočila:

ODLIČEN REZULTAT, PREPROSTA IZBIRA

Drage občanke in občani,

hvala, ker ste v nedeljo podprli razvoj in pozitivno razmišljanje in, ker spremljate naše delo zadnjih osem let. Dosegli smo 42 % glasov navkljub štirim protikandidatom in negativni kampanji konkurence. Tega ne komentiram, le vem, da osebno raje nisem izvoljena, kot da sem izvoljena z lažjo.

Naša lista Z Olgo in ekipo sr(e)čno naprej! je dobila največ svetniških mandatov od katerekoli liste ali stranke. Dovolj za povezovanje s pozitivno naravnanimi ljudmi v občinskem svetu in za zagotovitev podpore realno izvedljivim investicijam.

Na ravni krajev smo prevzeli odgovornost za 54 od 76 mest v svetih krajevnih skupnosti. Iskrena hvala za zaupanje.

Naše zaveze in obljube, ki smo jih skupaj dogovorili, bodo izvedene. Vizija nadaljevanja razvoja bo uresničena.

Zadnje tedne sem šla naokrog po vseh krajevnih skupnostih in se srečala z vsemi, ki ste želeli priti. Odgovorila sem na vprašanja in pogosto zelo neutemeljene kritike. Na primer jeznim krajanom, da občina ničesar ne naredi v krajevni skupnosti, čeprav se je izvedlo vse obljubljeno. Pokazali smo 115 izvedenih projektov, skupaj 42 milijonov evrov investicij, 17 mio EUR nepovratnih sredstev, za 1/3 več realiziranih obljub. In napovedali, kaj bo realnega v prihodnje.

Vendar ugotavljam, da navkljub vsem konkretnim predlogom, ki smo jih naredili, te volitve niso bile volitve o rezultatih in tudi ne o prihodnosti. 

V letakih in kar slišim iz predvolilnih pogovorov iz krajev in vasi, je glavno sporočilo, da bi naša ekipa naj samo lagala in da nismo srčni, ampak zlobni in podli ljudje, ki delajo v škodo skupnosti. Naj bi bili konfliktni in nerazsodni, zaviralci razvoja, skratka tisti, ki bi naj odgnali podjetja in uničili pozitivno vzdušje.

Povedano drugače, tema, ki je bila izbrana za te volitve, je kako uničiti mene in ekipo z lažmi in manipulacijami, smrtnimi grožnjami in z grožnjami kako sem pogrešana s priloženo izmaličeno fotografijo.

To je škoda in smilijo se mi reveži in anonimni Facebook-Tomaži, ki s tem vstopajo v javni prostor. To je prednost javnega delovanja, da vsakdo lahko odpira teme, ki se mu zdijo pomembne.

Ker ne želim, da si mnenje komu zaupati ustvarite na nepopolnih ali zavajajočih trditvah, iskreno sprejmem, da se v teh dneh poleg prihodnosti pogovorimo tudi o preteklosti. Se je ne sramujem. Mogoče je celo to bolj pomemben pogovor. Mogoče imajo konkurenti zelo prav, da ga načnemo bolj podrobno. Zakaj?

Zato, ker ni vseeno komu zaupamo upravljanje 12 milijonskega proračuna, kakšno presojo ima, s kakšnimi izhodišči nastopa funkcijo. Ali je v preteklosti ustvaril uspehe ali pustil za seboj razdejanje. Ali govori resnico in se je pripravljen zanjo izpostaviti ali le širi informacije, ki se pozneje izkažejo za škodoželjne.

Če bi vse to bilo vseeno, potem bi se lahko za funkcije skupnosti ponujali tudi ljudje, ki ne prispevajo kvalitete v javni prostor, ampak iščejo le rešitve za lastne neuspehe. Ljudje, ki samo izvršujejo ukaze tistih, ki jim financirajo kampanje. Zato pozdravljam predloge politikov, da tudi o tem vodimo pogovor.

Te volitve so, ne po naši izbiri, postale mnogo bolj preproste. Izbira med resnico in med nenavadnimi navedbami, ki to pogosto niso.

Olga Karba



Več v Politika