Letni koncert Godbe na pihala Sv. Jurij ob Ščavnici

Gost večera je bila vokalna skupina Moirissimo

Branko Košti, četrtek, 22. november 2018 ob 08:41
Letni koncert Godbe na pihala Sv. Jurij ob Ščavnici

Letni koncert Godbe na pihala Sv. Jurij ob Ščavnici

V Kocbekovi dvorani Kulturno upravnega središča pri Sv. Juriju ob Ščavnici, je v soboto, 17. novembra, potekal tradicionalni Letni koncert Godbe na pihala Sv. Jurij ob Ščavnici, katerega so jürjovški godbeniki pripravili s podporo Občine Sv. Jurij ob Ščavnici in JSKD RS Izpostava Gornja Radgona. Koncert je vodila Ines Jaušovec, med gosti pa sta bila tudi župan Miroslav Petrovič in vodja OI JSKD Simona Pirc Katalinič.

Številnemu občinstvu, ki je napolnilo dvorano, je voditeljica predstavila delovanje pihalne godbe, zatem so godbeniki pod taktirko Slavka Ahlina občinstvo ogreli s petimi skladbami: Pozdravljena Slovenija, Po beli Krajini, Trobentice, Jürjovška, Gremo na Štajersko in Večno mladi.

Gostja večera je bila vokalna skupina Moirissimo, ki je zapela nekaj pesmi iz bogatega repertoarja, med njimi Moirino pesem Mura. V drugem delu koncerta je skupina Moirissimo ob spremljavi godbe, zapela slovenske uspešnice Nora Misel, Veseli Ribnčan, Dan Ljubezni, Ostal bom muzikant in Tra ta ta.

Obiskovalcem za obisk, pevcem in godbenikom za nastop, se je ob zaključku zahvalil predsednik Godbe na pihala Sv. Jurij in vse navzoče povabil na pogostitev v avli centra.



Več v Kultura in izobraževanje