Prleki na Festivalu slaščic Slovenije v Kopru

Turistično društvo Mala Nedelja-Radoslavci na festivalu slaščic v Kopru

Branko Košti, nedelja, 26. september 2010 ob 22:351
Prleki na Festivalu slaščic v Kopru

Prleki na Festivalu slaščic v Kopru

Koper je bil to soboto in nedeljo zaznamovan s sladkimi skušnjavami, saj je gostil 10. Festival slaščic Slovenije. Prireditev je potekala v petih sklopih. V prvem, imenovanovanem Sladka Istra, so se predstavili ponudniki tradicionalnih istrskih sladic in drugih sladkih izdelkov.

Sklop Sladka Slovenija je postregel s tradicionalnimi sladicami ostalih slovenskih pokrajin, ponudniki tipičnih sladic iz drugih držav so se predstavili v sklopu  Sladki svet, v Ulici sladkega zdravja je bilo mogoče videti in poskusiti zdrave sladice, v Ulici sladkih požirkov pa so ponujali sladka vina, likerje in sadne sokove.

V sklopu Sladka Slovenija se je predstavilo tudi Turistično društvo Mala Nedelja-Radoslavci. Članice kulinarične sekcije društva so pripravile orehove in makove potice, sladko pecivo, sadni kruh in drobno pecivo. Vse te dobrote so bile deležne velikega zanimanja in pohval številnih obiskovalcev.

Člani društva so obiskovalcem razdelili veliko propagandnega materiala večine ponudnikov turističnih storitev iz obeh krajevnih skupnosti. Na stojnici je bila predstavljena Turistična kmetija Vrbnjak, hotel aMord in apartmanji Jas-Mar iz Radoslavec.

Predstavitev so popestrili člani folklorne skupine KD Mala Nedelja. S prikazom štajerskih plesov so med obiskovalci vzbudili veliko zanimanja.


Več v Družabno