Natakarica ni hotela postreči vinjenega gosta, zato je ta lastnika izzival k pretepu

Policisti so bili obveščeni tudi o poskusu samomora z zaužitjem fitofarmacevtskega sredstva

Prlekija-on.net, torek, 27. november 2018 ob 21:04
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 23. novembra, ob 01:25 so opravili asistenco zdravniškemu osebju Psihiatrične bolnice Ormož, kjer je bil prisilno hospitaliziran psihični bolnik.

V soboto, 24. novembra, ob 19.50 uri so obravnavali prometno nesrečo I. kategorije in pobegom. Policisti so z ogledom ugotovili, da je neznani voznik z neznanim vozilom trčil v bočno ogledalo oškodovanca in odpeljal s kraja. Ker na kraju ni bilo najdenih sledov o povzročitelju so zadevo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 01:24 uri so bili obveščeni o kršitvi v gostinskem lokalu. Patrulja je na kraju ugotovila, da natakarica ni hotela postreči vinjenega gosta, zato je ta lastnika izzival k pretepu in ni želel zapustiti lokala. Kršitelju bo izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru, zoper lastnika pa bodo pristojnemu prekrškovnemu organu podali predlog za uvedbo postopka o prekršku zaradi kršitve odpiralnega časa.

V nedeljo, 25. novembra, ob 13.30 uri so bili obveščeni, da je na območju Središča ob Dravi pes pogrizel občana. Na samem kraju je bilo z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da je prišlo do ugriza psa. Po vseh zbranih obvestilih sledi hiter postopek zoper lastnika živali.

Ob 17:15 uri so bili obveščeni o povoženju divjadi na območju Velikega Brebrovnika. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila pri vožnji po vozišču trčil v srno in si poškodoval vozilo. Policisti so odstopili od ogleda.

Ob 20:35 uri so intervenirali na območju Svetega Tomaža, na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do spora in prepira med zakoncema. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

V ponedeljek, 26. novembra, ob 07:40 uri so bili obveščeni o poskusu samomora z zaužitjem fitofarmacevtskega sredstva. O zadevi bodo obvestili Okrožno tožilstvo na Ptuju.

Ob 09.13 uri so v naselju Cerovec Stanka Vraza obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik trčil v betonski steber ograje ter s kraja odpeljal. Ob 17.30 uri je bil povzročitelj in vozilo izsledeno v Ivanjkovcih. Zoper povzročitelja sledi hitri postopek.

Ob 15.10 uri so v naselju Bratislavci obravnavali prometno nesrečo I. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v odbojno ograjo. Na kraju mu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 15:37 so v Ormožu obravnavali prometni dogodek in sicer je neznani voznik pri obračanju z vozilom izven javne površine trčil v cvetlično korito in cev za odvodnjavanje meteornih voda.

Ob 18.30 so v Ormožu obravnavali prometno nesrečo. Voznik osebnega avtomobila je trčil v pešca, kateri je v tistem trenutku prečkal cesto po prehodu za pešce. Pešec je pri tem bil lažje telesno poškodovan.



Več v Črna kronika