Otvoritev vodovoda Godemarci - Moravci

Branko Košti, torek, 28. september 2010 ob 21:232
Slavnostni prerez traku

Slavnostni prerez traku

Zagotavljanje zdrave pitne vode vsem prebivalcem je ena od prioritet Občine Ljutomer. V sklop teh prizadevanj sodi tudi izgradnja transportnega vodovoda dolžine 2.396 m, premera 150 mm od Godemarec do Bioterm v Moravcih, katerega so slovesno predali namenu v ponedeljek popoldne, 28. septembra.

Izvajalec del, SGP Pomgrad d.d. iz Murske Sobote je z deli pričel 12. julija in jih končal v dogovorjenem roku do 15. septembra 2010. Vodovod je zgrajen po projektih, izdelanih za potrebe izgradnje vodovoda sistema "C".

Pogodbena vrednost del je znašala 214.046 EUR, sredstva pa je v celoti zagotovila občina Ljutomer. Otvoritveni trak so prerezali generalni direktor Direktorata za javne službe in investicije Ministrstva za okolje in prostor gospod Bojan Dejak, župan občine Ljutomer in poslanec DZ Franc Jurša, predstavnica izvajalca SGP Pomgrad in direktor Segrapa gospod Miran Blagovič.

S kulturnim programom je otvoritev popestrila Godba na pihala in folklorna skupina KD Anton Krempl Mala Nedelja ter Lovski rogisti iz Križevec.


Več v Gospodarstvo