Kmečke ženske v Hiši dišečega traminca

Članice DKŽ Apače so imele novoletno srečanje pri Steyerju

Prlekija-on.net, četrtek, 29. november 2018 ob 14:27
Božično-novoletno srečanje članic DKŽ Apače je bilo sila veselo

Božično-novoletno srečanje članic DKŽ Apače je bilo sila veselo

Društvo kmečkih žena Apače, ki ga vodi Ema Škrobar, in ki deluje že 29 let, vsa leta svojega obstoja, ob koncu leta, pripravlja novoletno-božično srečanje članic društva, s katerim se jim zahvalijo za njihovo delovanje v društvu skozi vso leto. To je pravzaprav prijetno druženje, katerega se članice rade udeležujejo. In tako je bilo tudi tokrat, ko se je srečanja v znameniti Hiši dišečega traminca, na posestvu Steyer v Plitvici, udeležilo 38 članic.

Prisotne je najprej pozdravila predsednica društva Ema Škrobar, ki se je članicam zahvalila za celoletno delo v društvu. Izrazila je tudi zadovoljstvo, da so se tako množično udeležile srečanja, ki je ob občnem zboru, njihovo največje srečanje in druženje.

Udeleženke srečanja je pozdravil tudi gostitelj direktor Hiše dišečega traminca Steyer, Danilo Steyer, ki je izpostavil zadovoljstvo, da lahko njihova posest gosti tako veselo žensko druščino in jim je zaželel dobro počutje v njihovi hiši. Po nagovoru jih je popeljal na ogled kleti in drugih prostorov Hiše dišečega traminca Steyer. Čeprav na srečanju ni bilo moškega so dekleta in žene, ob glasbi Štajerskega Brendija iz Hajdine, tudi zaplesale. Kot smo se lahko prepričali, je srečanje potekalo v nadvse veselem razpoloženju.

Foto: Ludvik Kramberger



Več v Družabno