Kulturno društvo Peter Dajnko iz Črešnjevcev je priredilo Miklavžev koncert

Večer je bil poln lepih misli, besed, predvsem pa glasbe, plesa in petja

Prlekija-on.net, petek, 30. november 2018 ob 10:48
Miklavžev koncert KD Peter Dajnko

Miklavžev koncert KD Peter Dajnko

Večer, ki je bil poln predpraznične vsebine so s pestrim programom, ki se je vil med umirjeno tamburaško glasbo, plesov bosonogih otrok otroške folklorne skupine tega društva in gostov vokalne skupine »Fantje na vasi iz KUD Rače umestil v srca vseh navzočih v dvorani Kulturnega doma v Gornji Radgoni.

Hladni pozno jesenski dnevi nas opominjajo da se približuje čas adventa, pričakovanj in praznovanja veselih dogodkov v prihajajočem mesecu decembru. V tem času se odvijajo in prirejajo najrazličnejše prireditve. Ena izmed prvih takšni lepih prireditev je zagotovo vsakoletni Miklavžev koncert Kulturnega društva Peter Dajnko iz Črešnjevcev.

V četrtek 29. novembra zvečer je v Kulturnem domu v Gornji Radgoni bilo spet veselo, na koncertu, ki so ga že 11. pripravili vrli kulturniki Kulturnega društva Peter Dajnko iz Črešnjevcev. Večer, ki ga je vodila in povezovala Anja Banfi je bil poln lepih misli, besed, predvsem pa glasbe, plesa in petja. Tudi tokrat so nastopajoči poskrbeli za pozitivno vzdušje s svojim bogatim repertoarjem, med njimi so bile zaigrane izpod prstov tamburašev stare tamburaške melodije, filmska glasba ter modernejše popevke s solistom. Mali folklorniki otroške folklorne skupine tega društva pa so ob pomoči mentorice Simone Roškar pripravili prilagojene otroške plese odrske postavitve pod naslovom »Dere sen jaz mali bija«. Kot osrednji gostje tega večera pa je nastopila Vokalna skupina »Fantje na vasi« KUD Rače. Na vrhuncu tega prelepega večera pa so tamburaši in pevci skupaj izvedli nekaj nežnih dalmatinskih pesmi, ki so napolnila in navdušila ozračje in srca ne maloštevilnih gostov v dvorani.

Foto in tekst Marjan Slavič



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje