Na mejnem prehodu ponovno odkrili nezakonite prebežnike

V torek dva 13-letna državljana Afganistana in 29-letnega državljana Pakistana, v sredo pa dva državljana Afganistana, stara 25 in 22 let ter 25-letnega državljana Pakistana

Prlekija-on.net, petek, 7. december 2018 ob 10:55
Odkritje nezakonitih prebežnikov

Odkritje nezakonitih prebežnikov

V torek, 4. decembra, ob 14.45 je na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje v našo državo vstopal 39-letni Bolgar, s priklopnim tovornim vozilom bolgarskih registrskih oznak. Med pregledom vozila so policisti ugotovili, da je ponjava na zgornjem delu priklopnega tovornega vozila prerezana iz notranje strani zašita s plastičnimi zategami.

Zato so policisti odprli in pregledali tovorni del priklopnega vozila ter v njem odkrili dva 13-letna državljana Afganistana in 29-letnega državljana Pakistana.

V sredo, 5. decembra, ob 3.50 pa je na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje v našo državo vstopal 62-letni Turek, s priklopnim tovornim vozilom turških registrskih oznak. S tehničnimi sredstvi so policisti zaznali povečano prisotnost CO2 v notranjosti tovornega dela priklopnega vozila, reagiral je tudi indikator srčnega utripa. Med pregledom vozila so policisti ugotovili, da je tudi na tem vozilu ponjava na zgornjem delu priklopnega tovornega vozila prerezana iz notranje strani zašita s plastičnimi zategami.

Zato so policisti odprli in pregledali tovorni del priklopnega vozila ter v njem odkrili dva državljana Afganistana, stara 25 in 22 let ter 25-letnega državljana Pakistana.

Vsem šestim so zavrnili vstop v našo državo in so jih po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.