Pihalna godba občine Dornava pripravila adventni koncert

Pihalna godba občine Dornava v zadnjem času doživlja pravi preporod, v letošnjem letu so uspešno izvedli že preko 25 nastopov

Prlekija-on.net, petek, 7. december 2018 ob 17:11
Adventni koncert Pihalne godbe občine Dornava

Adventni koncert Pihalne godbe občine Dornava

V soboto, 1. septembra, so se začele decembrske aktivnosti za Pihalno godbo občine Dornava. Adventni koncerti, ki jih vsako leto igrajo v tem času, ljudem pričarajo toplino, radost in zadovoljstvo na obrazih, otopelih od vsakdanje naglice in skrbi. Letos so predvideli dva koncerta. Prvi je bil v soboto, 1. decembra, ob 19h v večnamenskem centru v Dornavi, drugi pa bo v nedeljo, 9. decembra, ob 17:00 v cerkvi sv. Marije na Polenšaku. Pod taktirko umetniškega vodja Zmaga Štebiha, prof. so se predstavili mladi in obetavni solisti: Nuša Bezjak - vokal, Jana Vidrih - harfa in Jan Zver - klarinet. Program sestavljajo koračnice: Europa mars, Mars der Medici, Flügelhorn polka,... ter druge skladbe, med katerimi so za ta čas najbolj znane: Happy Xmas, Jingle Bells ter seveda Rudolf, rdečenosi severni jelenček.

Pihalna godba občine Dornava v zadnjem času doživlja pravi preporod. Uspešno so v letošnjem letu izvedli preko 25 nastopov. Pomembnejši so bili: letni koncert, ki je vsako leto v začetku junija, trenutno so v izvajanju adventnih koncertov, vrhunec letošnjega leta pa je bilo septembrsko 6 dnevno gostovanje v Montrichadru v Franciji, kjer je sodelovalo 30 glasbenih skupin iz različnih evropskih držav. Z nastopom so navdušili francosko publiko in prejeli številne pohvale tamkajšnjega župana, predsednika festivala, organizatorjev in drugih visokih gostov. Uspešen nastop so popestrili z obiskom Pariza, kjer so si ogledali svetovno znane kulturne znamenitosti. Očarali so jih Eifflov stolp, muzej Louvre, notredamska cerkev in Elizejske poljane. Godbeniki so si letos privoščili nove srajce in notna stojala, ki jim bodo v pomoč pri izvajanju nastopov. V veselje pa jim je tudi vsak na novo včlanjen člen verige, ki jo tvorijo z veliko zanosa in prijateljstva.

Povezovalec programa v večnamenskem centru v Dornavi je bil Matej Zorko.

Foto: Ivan Trunk



Več v Kultura in izobraževanje