Prednovoletni sprejem župana Občine Sv. Jurij ob Ščavnici

Priznanja župana so prejeli Ana Vok, Valentina Marinič, Daniella Kosi, Aljoša Kotnjek in Janja Vrzel

Branko Košti, nedelja, 9. december 2018 ob 08:55
Prednovoletni sprejem v Sv. Juriju ob Ščavnici

Prednovoletni sprejem v Sv. Juriju ob Ščavnici

Odhajajoči župan Občine sv. Jurij ob Ščavnici Miroslav Petrovič, je v petek, 7. decembra, pripravil tradicionalni prednovoletni sprejem. V Kocbekovo dvorano KUS je povabil delavce OU, občinske svetnike, predstavnike javnih zavodov, društev in organizacij ter župnije sv. Jurij.

Zadnji nagovor v svojem mandatu je župan izkoristil za zahvalo vsem, ki so v zadnjih štirih letih doprinesli k uspešnemu delovanju občine na vseh področjih lokalne samouprave. Ob tem je spomnil na številne realizirane investicije, z realizacijo katerih se je v iztekajočem mandatu izboljšala kakovost bivanja občanov. Med najpomembnejšimi je navedel izgradnjo dvanajstih odsekov cest, ureditev Turistično promocijskega centra na Stari Gori, modernizacijo nogometnega igrišča pri osnovni šoli, rekonstrukcijo državne ceste od avtobusne postaje do lovskega doma z vso pripadajočo infrastrukturo (meteorno in fekalno kanalizacijo, elektro in kabelsko omrežje, pločniki in cestno razsvetljavo), ki pravkar poteka, zaključuje se tudi ureditev centra ponovne uporabe. Hkrati je izrazil upanje, da bo novo občinsko vodstvo uspešno izpeljalo investicije, ki so že v postopku pridobivanja dokumentacije (dograditev vrtca Sonček, čistilna naprava in industrijska cona).

Na vsakoletnem prednovoletnem sprejemu se župan s svojimi priznanji zahvali posameznikom in organizacijam, ki so v iztekajočem letu s svojimi osebnimi ali skupnimi dosežki pomembno prispevali k prepoznavnosti Občine Sv. Jurij v širšem družbenem okolju. Letos so Priznanja župana iz njegovih rok prejeli: Zlata maturantka Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer Ana Vok, Valentina Marinič – 4. Medena kraljica Slovenije, Daniella Kosi – 10. Vinska kraljica DV Mala Nedelja Martina X, Aljoša Kotnjek – za prejem Plečnikove nagrade za magistrsko delo in Janja Vrzel – za dosežen znanstveni naziv doktorica znanosti.

Za kulturni in svečani pridih prireditvi, katero je povezovala Melita Muhič, so poskrbeli profesorji in učenci Glasbene šole Gornja Radgona s programom, v katerem so nastopili: kvartet trobent, kvartet klarinetov, kvartet saksofonov, komorna skupina ter nekaj solistk na kitari, flavti in klavirju. Z nekaj prleškega in dalmatinskega melosa so večer poživili glasbeniki domače skupine Bos.si, ki jo sestavljajo Milan Klemenčič – kontrabas, Irena Skotnik – mandolina, Marjan Rožmarič – brač in vodja Zdravko Patty – kitara.

Večer se ja zaključil z bogato pogostitvijo v avli kulturnega in upravnega središča.



Več v Kultura in izobraževanje