Miklavž obiskal Prekmursko podružnico MS

Tudi »veliki otroci« - odrasli se razveselijo obiska Miklavža

Filip Matko Ficko, ponedeljek, 10. december 2018 ob 08:01
Miklavžu sta pomagali pri delitvi daril

Miklavžu sta pomagali pri delitvi daril

Sveti Nikolaj kot krščanski svetnik je v Sloveniji zelo čislan svetnik, kajti posvečenih mu je skoraj dvesto cerkva: južno od reke Drave 130, severno pa šestdeset. V Murski Soboti je njemu posvečena škofijska cerkev, kot tudi v Novem mestu, pa še ljubljanska nadškofija oziroma metropolija nosi ime svetega Nikolaja. A sveti Nikolaj je tudi naš Miklavž, ki v adventnem času popestri s svojimi obiski Miklavževo obdarovanje otrok. Na predvečer 6. decembra so v njegovem spremstvu še angeli in parkeljni.

Otroci se parkeljnov sicer boje, a ne bojijo se Miklavževih daril. Toda obiska Miklavža in njegovih spremljevalcev so veseli tudi »veliki otroci« - odrasli. Tako je sicer že po 6. decembru Miklavž obiskal članice in člane Prekmurske podružnice Združenja multiple skleroze Slovenije, ki se jih je v restavracijskem prostoru hotela Diana v Murski Soboti na tradicionalnem decembrskem druženju zbralo 45.

Miklavž je za vse zbrane pripravil priložnostni nagovor, razdelil je v naprej pripravljena darilca ter naročil, da naj napišejo (če še niso !) pismo tudi drugemu in tretjemu dobremu možu decembra: Božičku in dedku Mrazu. Enaka priporočila je Miklavž ob svojih obiskih nekaj dni prej izrekel že v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, pa še v Varstveno delovnem centru v Gornji Radgoni ter v Bivalni enoti Zavoda Hrastovec - Trate v Radencih, kjer so bili njegovega obiska še posebno veseli.

Foto: Jože Kuzma



Več v Družabno