Radenci: Bublanje kulture namesto mehurčkov

Tradicionalna prireditev v Kongresni dvorani pred koncem leta

Filip Matko Ficko, torek, 11. december 2018 ob 08:13
Bublanje vseh generacij

Bublanje vseh generacij

Kulturno umetniško društvo Bubla Radenci je tradicionalno pred koncem koledarskega leta pripravilo bogato kulturno prireditev z naslovom »Prlek špila, poje in pleše«, a letos so se raje odločili, da v skladu z izročilom o odkritju mineralne vode v tem kraju pripravijo »Bublanje vseh generacij«. V Kongresni dvorani hotela Radin Zdravilišča Radenci je tako v ponedeljek, 10. decembra zvečer, bil izveden kulturni program, ko so na programski list zapisali geslo »Ljubiteljska kultura je delo, ki nam bogati srce«.

Na odru so se zvrstili: Ljudski pevci »Večnica« KUD Bubla Radenci, violinistka Katarina Rantaša, humoristki »dve Frančiki« (Sep in Cizl) s Kapele, igrala in pela je družina Koren, poezijo je recitiral dr. Ivan Kos, kitarska sekcija Radenci pod vodstvom Jožeta Farkaša, Tamburaško društvo Radenci pod umetniškim vodstvom Eli Sarjaš, humorist Franc Šeligo kot »Trezika« ter folklorni nastop KUD Janko Divjak Kapela pod strokovnim vodstvom Slavice Kovačič.

Program je povezovala Helena Poznič Kos, zaključne besede pa je vsem namenila predsednica KUD Bubla Marija Marič ter se za pomoč pri izvedbi prireditve zahvalila vsem nastopajočim, Občini Radenci, Zdravilišču Radenci in DOSOR-ju (Domu starejših občanov Radenci).



Več v Kultura in izobraževanje