V Nunski Grabi odprli Apartmaje & Wellness Ščavničar

Nova pridobitev in turistična ponudba v naših krajih

Prlekija-on.net, nedelja, 16. december 2018 ob 12:272
Odprtje Apartmaji & Wellness Ščavničar

Odprtje Apartmaji & Wellness Ščavničar

Miran Ščavničar in Mateja Meznarič sta v soboto, 15. decembra, uradno odprla Apartmaje & Wellness Ščavničar v Nunski Grabi 13. Na odprtju so se zbrali prijatelji in znanci, ki so jima v zadnjem letu, ko sta uresničevala svojo idejo, priskočili na pomoč in jima pomagali pri delih, prisotna je bila tudi županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, ki je skupaj z lastnikoma slovesno prerezala trak ter tako storitve tudi uradno predala v uporabo.

Mateja je pred otvoritvijo povedala nekaj o sami ideji in delu, ki je bilo v preteklem letu vloženo v izvedbo, županja pa je med drugim povedala, da je lepo slišati, ko imajo mladi v občini toliko idej, da so delavni in pridni ter se jima zahvalila v imenu skupnosti, da s tem bogatita turistično ponudbo občine.

Pomoč prijateljev in zaposlenih, ki so vedno priskočili na pomoč

Kot sta nam povedala Miran in Mateja, se je vse skupaj začelo lani decembra, ob nakupu hiše od žal že pokojnega strica Franca Ščavničarja, kateri si je od nekdaj želel, da bi vse skupaj prevzel Miran. Sprva je bila mišljena samo razširitev prvotne dejavnosti avtovleke in rent a car vozil, saj ob že kar obširnem voznem parku ni bilo dovolj parkirišča. Ker je prostor velik, pa sta se odločila, da iz tega naredita še kaj več, kakšno dodatno ponudbo. In tako sta za začetek zgornje nadstopje hiše v začetku letošnjega januarja začela urejati v apartmaje ter prve goste sprejela že dva meseca pozneje.

Ker je bilo prostora in idej še veliko, se jima je utrnila misel, da naredita še wellness. In tako sta začela z delom, ki ga ni bilo malo. Delala sta sama, zadolžena vsak za svojo vlogo, in kot nam pove Mateja, je Miran imel veliko idej, tako da mu včasih ni niti utegnila slediti. Ob tem nista imela nobene finančne pomoči, niti nobene subvencije, sta pa imela pomoč prijateljev in zaposlenih, ki so vedno priskočili na pomoč. Ob tem sta se vsem iskreno zahvalila za pomoč, saj so s skupnimi močmi vse to naredili v kratkih šestih mesecih.

Zgoraj apartmaji, spodaj wellness

V zgornjem delu hiše se nahajata dva apartmaja z balkonoma, kuhinjo, TV-jem, klimo ter kopalnico. V spodnjem delu pa se nahaja wellness, soba z jacuzzijem, soba s finsko in infrardečo savno, kopalnica in soba s TV-jem. Najeti je možno celoten del nadstropja, kjer spadata zraven še kuhinja in jedilnica. Vse sobe so tudi ozvočene.

Kot posebnost lahko omenimo, da je finsko savno Miran izdelal kar sam, v pomoč sta mu bila Dejan in Matjaž, za detajle pa je bila zadolžena Mateja.

Ob odprtju so si vsi zbrani tudi ogledali vse prostore in novo pridobitev v naših krajih, poskrbljeno je bilo tudi za pogostitev.



Več v Gospodarstvo