Odgovor župana občine Ljutomer Franca Jurša glede soočenja kandidatov

Prlekija-on.net, ponedeljek, 4. oktober 2010 ob 12:0211
Franc Jurša

Franc Jurša

Ker se v preteklih dneh pred volitvami veliko govori o (ne)soočenju županskih kandidatov v občini Ljutomer in na posamezne županske kandidate letijo očitki, da si soočenja ne želijo, smo v uredništvo prejeli odgovor aktualnega župana občine Ljutomer Franca Jurša. V nadaljevanju je objavljen celoten odgovor.

ODGOVOR NA PRLEKIJA-ON.NET LJUTOMER
GLEDE SOOČENJA KANDIDATOV ZA ŽUPANA

Kot kandidata za župana Občine Ljutomer me še do danes uradno ni nihče povabil na soočenje, ki bi ga organizirala katerakoli medijska hiša.

Na privatna soočenja se ne bom odzval.

Z veseljem bi se udeležil soočenja, ki bi ga pripravila katerakoli neodvisna medijska hiša, saj imam bogato zakladnico realiziranih projektov preteklega mandata in realna programska izhodišča za naslednji mandat. Rezultati so vidni in z njimi so seznanjeni tako konkurenca kot občanke in občani. Glede na zasedenost terminov vas vljudno prosim, da se morebitni termin za soočenje predhodno uskladi z mano.

O rezultatih dobrega dela pri katerih smo sodelovali mnogi sem javno poročal na več načinov, izražamo pa veliko zadovoljstvo, da so vsi naši rezultati plod skupnega konsenza in podpore mnogih odgovornih. Vesel sem uspeha in pohval vseh tistih, ki realno ocenjujejo dobre rezultate, ki so tudi vidni. Samo ozreti se je potrebno in spoštovati naše skupno delo. Tudi v naprej bomo skupaj zmogli, v to sem trdno prepričan.

V upanju nadaljnjega dobrega sodelovanja vas lepo pozdravljam.

Franc Jurša

V Ljutomeru, 4. oktobra 2010


Ducky ponedeljek, 4. oktober 2010 ob 12:50

ja, na placi v lotmerki si je spomenik postava Žalosten

Lenny ponedeljek, 4. oktober 2010 ob 12:57

Odgovor ga. Karba:

Vprašanje: Zakaj ni soočenj na RadiuMaxi in MaxiTV kot je bilo v preteklosti?

To je vprašanje za direktorja in glavnega ter odgovornega urednika teh medijev, g. Draga Žumana. Glede na nesprejemljivo stanje razmer v občini Ljutomer, ki ga zaznamuje tako kriza vodenja občine, kot tudi nesprejeljivo nizka raven odnosov med občinsko oblastjo in občani, bi sicer šlo sklepati, da je soočenje kandidatov zanimiva tema za komercialno televizijo in radio.
Na naša povpraševanja smo s strani omenjenega media dobili odziv, da naj g. Jurša ne bi želel sodelovati v soočenju, kar je sicer razumljivo glede na dosedanje delo. Nadalje nam je bilo povedano, da če vztrajamo in si želimo soočenje na vsak način, moramo plačati 950 EUR. Ni bilo jasno povedano, ali je to morda honorar za g. Jurša, ali plačilo stroškov za medij, vendar konec koncev ni pomembno.
Nikjer v Evropi se predvolilna soočenja, ki jih organizirajo TV ali radijske postaje, ne plačujejo s strani kandidatov. Vendar po mojem občutku to niso pravi razlogi. Nagajanja in blokade čutim na vsakem koraku. In vidite jih lahko na vsakem koraku, samo poglejte kdo ima velike in kdo majhne plakate in poglejte kdo izdaja dovoljenja za postavitev teh plakatov, g. Hvalec, kandidat na listi Prlekija neodvisno združenje, ki podpira g. Jurša.


Drogi naš Francek, te pa "Svizec zavije čokolado...."
Veseli bon, če mi pokožete ka se MOTIN,
pa predlogajte 3 termine v katerih bi si lahko vzeli 120 minut časa maksimalno. Ostala dva kndidata ta se dosti ležje prilagodila van, ker si soočenje zgleda res želita.

Medijske hiše pa pozivan, ka priložnost izkoristijo. Radio Maxi bi s organizerajon pokaza, ka je nepristanski in želi opčonon olejšati izbiro. Nam enim, ki pa mamo občutek, ka je Maxi trenitno "Jurša-val", pa bi maxi dokoza ka se fejst motimo

stajerc13 ponedeljek, 4. oktober 2010 ob 13:17

keko se meni zdi in keko vidin so bolj slabi rezultati v Lotmerški občine na ogled,,posebno na podeželju nima ki ke pokozati razen v Lotmerki pa še to vse beton in asvalrt,,,,slabo keko ali jaz viden in ven pa čiglih ne živin več v Prlekiji se mi ka si še enega mandata takšni župan ne zasluži,,
če mo kdo ke pokozati ke je nareda za svojo občino in daleč okoli po vaseh je to naš župan Popovič,,pa rečte kee čete,,,

Dejan ponedeljek, 4. oktober 2010 ob 13:26

Glede soočenja se nekej rihta...

Ka pa se tiče tega, ka nega nič za pokozati pri nas pa je ne glih res. V primerjavi iz prešjih let, je kar dosti za pokozati.

stajerc13, pri vas mote mogoče res kej viditi, samo vas je župan tak zadužja, ka te 30 let to vün vlekli Hihihi

Občan katere mestne občine je najbolj zadolžen?

Lenny ponedeljek, 4. oktober 2010 ob 13:30

@Dejan:

Ti se strinjaš z našin vrlin Francekon, ki lizinga ne šteje za dug?

Ker če bi lizing prišteli bi bila slika fejst drgačna.

Dejan ponedeljek, 4. oktober 2010 ob 13:36

O zadolženosti nesen nič pisa, pa ka se strinjan tüdi ne. Napisa sen samo o ten, či je kej za viditi.

Kak pa se toti lizing šteje k dugi pa ne ven, zato bi blo dobro viditi kakšo soočenje pa mnenja vseh o ten Nasmeh

lotmerzanec ponedeljek, 4. oktober 2010 ob 13:48

No no... tak se laže! Normalno ka neodvisni mediji ne bodo naredli soočenja, če pa jin grozi, ka bodo fabriko zaprli če ga bodo naredli. Samo navzven smo pa lepi sladki ....nič krivi. Resnica pa je ka se boji soočenja kak vrag križa!

Lenny ponedeljek, 4. oktober 2010 ob 13:52

Aha ..sen prehitro sklepa, ka s tistin grafon češ pokazati, kak je Popovič dug poveča...Pa ka ga je naš Francek ne... Kak drugi štejejo dug me niti tak daleč ne zanima, ampak me nejbolj Francekova matametika tu zanima. Zato sen tudi jas zato, ka se soočenje zgodi, pa ka se razjasnojo stvari.

Ka se pa tiče keko je zej za pokazati, pa keko je bilo pret, pa upoštevati, ka je je zakon o zaduževanji opčin spremena (občine se lehko doplo zadužijo kak so se lehko pret), pa tudi finte z javno-zasebnim partnesrtvom (ala lizing ipd.) je pret ne bilo.

Meni je jasno, ka brez kredita vekih projektof neide realizerati. Moti me pa to, pa se stvari "pakerajo" pod drugin imenon, ka sej je v mandati ki je pri kunci naredla taka lukja , ka se naslednja 4 leta nede dalo nič kej pametnega narediti. Zato pa se je treba zarvijati zmožnostim primerno, pa tudi krajevno enakomerno. 15 let odplačevoja kredita in lizinga je lep kamen okoli šijaka. Opčina pa ma zakonske obveznosti ke more zagotavlati, opčinski aparat je tudi fiksen strošek... keko lufta še ostone za investicije? Se ereopa pa država, da, ali v nejbojšen primeri tudi ti moreš zagotoviti minimalno 25% ... in žalostno bo, kda do projekti v vodo kapali, ker niti totih 25% opčina nede mogla zagotoviti.

Zato pa pamet v roke, pa pisalo nafčiti , ka nesmi krogeca okoli 2 narediti!

Legionar ponedeljek, 4. oktober 2010 ob 20:35

Ja, soočenj se resen fali. Samo plakati se lepijo, to pa je tüdi fse... Žalosten

Makaveli torek, 5. oktober 2010 ob 00:01

mater je smešen

karantanija torek, 5. oktober 2010 ob 20:42

Hej lidje, če še van je ne jasno, ka SOOČENJE NEDE. Franček te nebi meja svojeh primadon soboj, kere bi mu odgovore na listekeh pod mizoj dovale, sej on z glove neje sposoben tri vezane stafke spravete. Jezik Žalostno, toda resnično. Zej pa nan nej tote Kekec bode dale župan, pa lepo vas prosen, samo zračunate je treba 1+1 pa vidimo rezultat. Francek, Predam se adijo Bergla

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Politika