KD Ljutomer na vrhu lestvice

KD Ljutomer je na vrhu lestvice, KK Ljutomer pa na dnu

Prlekija-on.net, ponedeljek, 17. december 2018 ob 08:10
KD Ljutomer je na vrhu lestvice, KK Ljutomer na dnu

KD Ljutomer je na vrhu lestvice, KK Ljutomer na dnu

V petem krogu Radenska Naturelle Pomurske košarkarske lige sta bili na sporedu le dve tekmi, saj je bila tekma med KK Lindau Lendava in KK Sistemorg Beltinci prestavljena na januar. V petek so košarkarji iz Murske Sobote premagali KK Ljutomer, v nedeljo pa je KD Ljutomer zmagal še četrtič na petih tekmah in se, ker imajo še neporaženi Beltinčani tekmo manj, zavihtel na prvo mesto na lestvici.

KK Ljutomer 57 : 64 ŠD Murska Sobota (14:20, 15:12, 15:20, 13:12)
Preglej 13, Topolnik 12, Gošnjak 11; Pavel U. 18, Bilić in Žilavec po 16

Domači so v tekmo vstopili medlo, brez prave želje in agresivnosti v obrambi, kar so gostje znali kaznovati in z delnim izidom 14:0 hitro prišli do visoke prednosti. Proti koncu četrtine so Prleki kljub vsemu zaigrali bolje in z enakim tempom nadaljevali tudi v drugi četrtini ter v četrti minuti izenačili na 23:23. V preostanku prvega polčasa sta si bili ekipi zelo enakovredni, koši so padali na obeh straneh. Od Sobočancev sta domačim največ preglavic povzročala Žilavec (8) in U. Pavel (12 točk), medtem ko je bil v Ljutomerski ekipi edini razigran Preglej (10 točk). Gostje so odšli na odmor s tremi točkami prednosti in dišalo je po napeti tekmi.

V drugi polčas so spet bolje vstopili gostje, domači pa še vedno niso našli pravega ritma v napadu. Prednost Sobočancev se je vso tretjo četrtino gibala okoli 10 točk, bili so razigrani v napadu, v obrambi pa jim je šlo na roko veliko število zapravljenih napadov in zgrešenih metov domače ekipe. V zadnji četrtini je utrujenost naredila svoje, obe ekip sta skupaj dosegli le 25 točk, domači pa se niso uspeli približati na več kot 4 točke razlike.

ŠD Tropicano Bistrica 51 : 74 KD Ljutomer (11:18, 8:22, 15:21, 17:13)
Balažic 13, Prša 12, Farkaš 10; Nemec 28, Copot 18

Začetek tekme je potekal izenačeno, nobena ekipa si ni priigrala večje prednosti, nato pa so gostje prestavili v višjo predstavo in z hitro igro povzročali preglavice domači obrambi. Bistričane je v igri držal Balažic, ki je dosegel 7 točk. Pri Ljutomerčanih je izstopal predvsem Nemec z 10 točkami.

Gostje so tudi v drugi četrtini vztrajno polnili koš in povečevali razliko v rezultatu, pri domačih pa žoga ni in ni hotela v koš. 
Tudi začetek drugega polčasa ni prinesel bistvene razlike v igri. Pri domačih je na klopi zaradi poškodbe obsedel prvi strelec Balažic. Gostje so tako suvereno nadzorovali tekmo ter še povečali razliko. Edina svetla točka domačih v tretji četrtini si bile tri zaporedne trojke Farkaša.

Zadnja četrtina tekme je bila le še formalnost, kar sta obe ekipi izkoristili in poslali vse igralce na teren da zaigrajo in si naberejo izkušnje.

Lestvica:
Ekipa T Z P Točke
1. KD Ljutomer 5 4 1 9
2. KK Sistemorg Beltinci 4 4 0 8
3. KK Lindau Lendava 4 3 1 7
4. ŠD Murska Sobota 5 2 3 7
5. ŠD Tropicano Bistrica 5 1 4 6
6. KK Ljutomer 5 0 5 5

Ker je to zadnje kolo v letošnjem koledarskem letu, vam kolektiv PKL želi vesele praznike in veliko košev v 2019!



Več v Šport