Na demenci DOSOR-ja nazdravili s čajem

Vesela predbožična čajanka s petjem in plesom

Filip Matko Ficko, torek, 18. december 2018 ob 07:42
Peterica je poskrbela za odlično vzdušje

Peterica je poskrbela za odlično vzdušje

Pelo in plesalo se je na oddelku demence v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, v ponedeljek, 17. decembra dopoldne, kajti za stanovalke in stanovalce tega oddelka je bila pripravljena predbožična čajanka. Delovna terapevtka Andreja Čuk Singhateh in medicinska sestra Valentina Zelko sta v prostorih dnevnega centra pripravili doma pečeno pecivo ter DOSOR-jeve rogljičke, kakor tudi veliko posodo s čajem. In tako so prihajajočemu prazničnemu božičnemu času nazdravili kar s čajem.

V goste sta bila povabljena DOSOR-jeva prostovoljca, harmonikar Robert Majerič in kitarist Jože Farkaš Obilo. Ta dva sta poskrbela za enourno pevsko in plesno zabavo. Igrala sta tudi melodije oziroma pesmi, ki so si jih zaželeli stanovalke in stanovalci. Ne samo, da so z glasbenikoma peli, tudi zaplesali so. V parih, v krogu, pa tudi vozičkarji, s katerimi je plesala ambasadorka prostovoljstva v DOSOR-ju Marija Erveš.

Torej uživalo se je ob domačem pecivu in DOSOR-jevih rogljičkih ter s čajem nazdravljalo. In tako bodo še z večjim veseljem pričakali prihod drugega dobrega moža meseca decembra, Božička, ki jih verjetno z darilci obišče čez teden dni.



Več v Družabno