Mednarodna likovna dela »Dobrovnik danes«

Kar trinajsterica likovnic in likovnikov iz Polzele

Filip Matko Ficko, četrtek, 20. december 2018 ob 07:26
Mednarodna likovna dela »Dobrovnik danes«

Mednarodna likovna dela »Dobrovnik danes«

V kulturnem domu v Dobrovniku je v petek, 14. decembra, potekala slovesna prireditev v čast dvajsetletnice delovanja Občine Dobrovnik / Dobronak, o čemer smo na spletnih straneh »Prlekija« že poročali. Je pa tedaj slavnostnemu delu sledila otvoritev mednarodne likovne kolonije »Dobrovnik danes«, ki je potekala v soboto, 27. oktobra letos, v bližnji in daljni okolici Bukovniškega jezera v Občini Dobrovnik.

Tokrat je mednarodno likovno razstavo odprl mag. Marko Repnik, direktor Javnega sklada za kulturne dejavnosti Republike Slovenije. V zahvalo je županu Občine Dobrovnik, Marjanu Kardinarju, kot tudi direktorici Zavoda za okolje in turizem Dobrovnik, Elizabeti Horvat, podaril vsakemu eno izmed likovnih del umetnikov. Ob tem je bila prisotna tudi Klavdija Sitar, predsednica Zveze likovnih društev Slovenije.

Na likovni koloniji je sodelovala kar trinajsterica članic in članov likovne sekcije iz Polzele (Cvetka Vačun, Julijana Juhart, Sonja Jezernik, Mojca Korošec, Kristina Kočevar, Irena Jurov, Minka Borovnik, Saša Dolšak, Marija Studniška, Vojko Kumer, Ida Krašovic, Jožica Lešnik in Anica Tamše), zatorej je svetnik Občine Polzela ter predsednik KUD Polzela Marko Slokan izrekel posebno zahvalo za izkazano gostoljubje Občini Dobrovnik ter predal knjižno nagrado županu Občine Dobrovnik, Marjanu Kardinarju, pa tudi vodji Javnega sklada za kulturne dejavnosti v Lendavi Janji Magdič. Vsi sodelujoči na likovni koloniji ter razstavi so prejeli pisna priznanja.

Na razstavi so torej na ogled likovna dela 45 posameznikov in posameznic iz treh sosednjih držav (Slovenije, Hrvaške in Madžarske), ki so sodelovali na enodnevni koloniji pri Bukovniškem jezeru konec oktobra letos. Poleg zgoraj naštete trinajsterice iz Polzele razstavljajo še: Tamara Špitaler, Ludvik Žižek, Slavica Zver, Elizabeta Tibaut, Marija Pavlič, Danila Krpič,Ivanka Lehner, Marija Skledar, Jožef Hari, Marija Zver, Alojzij Rous, Cvetka Pišek, Zoran Rožič, Zdravko Paty, Irena Skotnik, Filip Matko Ficko, Marija Makovecki, Anica Rudolf, Danica Šubernik, Ivo Lorenčič, Bohumil Ripak, Snejžana Vindiš, Danica Majcen, Cvetka Vereš, Adel Balčinović, Franica Šporn, Endre Goenter, Ivica Vukan in Marija Kmet iz Slovenije, nadalje Mladen Palič in Ljubica Dragovič iz Republike Hrvaške ter Laszlo Nemes iz Republike Madžarske.



Več v Kultura in izobraževanje