Gornja Radgona še četrtič »Pravljično mesto«

Zvrstilo se je kar nekaj predprazničnih dogodkov in prireditev z obiskom božička

Prlekija-on.net, petek, 21. december 2018 ob 09:37
Pravljično mesto Gornja Radgona

Pravljično mesto Gornja Radgona

Mesto sejmov in penine Gornja Radgona se je v minulih predprazničnih dnevih znova spremenilo v Pravljično mesto. Praktično ves teden pred božičem so se namreč na Trgu svobode ter v bližnji okolici vrstili različni dogodki povezani z božično-novoletnim praznovanjem. Območje mestne tržnice in platoja pred knjižnico je bilo s strani domačih zavodov in ustanov posebno okrašeno in zlasti v poznih popoldanskih urah je ponujalo obiskovalcem pestro glasbeno in kulturno dogajanje. Ob tem so bile zraven stojnice, kjer so ponujali praznične dobrote, predvsem domače produkte, ročno ustvarjene izdelke, voščilnice, čaj in kuhano vino, ki sta v teh zimskih in mrzlih dneh bila še posebej dobrodošlo. Kupiti je bilo možno sezonske izdelke domače in umetnostne obrti.

Izmed kulturnih dogajanj, kjer je vsakdo našel nekaj zase, kaže poleg prižiga lučk na božično-novoletnem drevesu in vsakodnevnega obiska božička, izpostaviti nastope: otrok iz Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona, Zasebne Glasbene šole Maestro, Folklorne skupine Gornja Radgona, učencev OŠ dr. Antona Trstenjaka Negova, učencev OŠ Gornja Radgona..., ne gre pa prezreti niti enkratnega Glasbenega ateljeja Bach z muzikalom Frozen ter darilo Zavoda Kultprotur - koncert Adija Smolarja, ki je s svojimi avtorskimi besedili in glasbo uspešno motiviral svoje občinstvo in poskrbel za nasmehe številnih obiskovalcev Prazničnega mesta. Zgodba zase je tudi klubski koncert ob koncu Pravljičnega mesta, ki je potekal v bližnjem Mladinskem centru Gornja Radgona. Ker pa v Pravljičnem mestu domujejo pravljice, je vsak dan bil pravljičen tudi s pravljico, za kar so z delavnicami poskrbeli tudi v radgonski knjižnici.

Res je sicer, da je dogajanje v teh predbožičnih dneh bilo enkratno in zlasti malčki so lahko uživali, žal pa marsikoga upravičeno moti, da se organizatorji tovrstnih dogodkov ne morejo dogovoriti in uskladiti čas prireditev. Že pred letom dni se je vedelo, da bo prireditev "Pravljično mesto", poleg klubskega koncerta, potekalo med ponedeljkom in sredo, 17. in 19. decembrom, sedaj pa se je zgodilo, da sta v torek in sredo, le nekaj sto metrov stran, v TC Maximus oziroma osnovni šoli, potekali prireditvi, ki sta tudi bili namenjeni predvsem malčkom... Mogoče bo drugo leto bolje, kajti vse kar se je dogajalo na prizorišču Pravljičnega mesta, kjer se je vsak dan zbrala lepa množica ljudi, je še enkrat potrdilo, da mesto takšne dogodke potrebuje, kajti tudi petje božičnih pesmi je prečudovito odmevalo ne le po Pravljičnem mestu temveč tudi dlje, in dodobra prebudilo praznično decembrsko vzdušje, ki ga je marsikdo izkoristil za druženje ob kuhanem vinu in kramljanju s prijatelji in znanci.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno