Na seniorskem večeru presenetil Božiček

Še zadnji tovrstni zabavni večer v letošnjem letu

Filip Matko Ficko, petek, 21. december 2018 ob 09:44
Seniorski večer z Božičkom

Seniorski večer z Božičkom

Že se je pelo in plesalo od 18. ure dalje, ko se je v četrtek, 20. decembra, nekaj po 19. uri, v kavarnici »Traminček« v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, oglasil drugi dobri mož decembra - Božiček. Spomnil je vse na minule obiske Miklavža, na svoje obiske z darili 24. decembra zvečer, kot tudi še na obiske tretjega dobrega moža decembra - dedka Mraza. Vsem, ki so dvignili roke, da so bili v tem koledarskem letu pridni, je razdelil bombončke, vsi pa so z Božičkom na seniorskem večeru tudi nazdravili in sicer z ljudsko pesmijo »Kolko kapljic, tolko let...«. S klaviaturami jih je spremljal kot glasbenik DOSOR-jev prostovoljec Bojan Toplak iz Satahovec pri Murski Soboti kot »one man band«. Ne samo, da je skrbel za plesno glasbo, je tudi ob nekaterih melodijah prepeval ali pa spremljal na klaviaturah stanovalke in stanovalce, ki so se preizkusili v karaokah.

Prostovoljki Mariji Erveš, ki je bila pobudnica tovrstnih zabavnih družbenih večerov že pred leti, se je tokrat kot prostovoljka pridružila še medicinska sestra Andreja Lenartič. Tradicionalni seniorski večeri, ki so bili v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, skozi vse leto 2018 na programu vsak tretji četrtek v mesecu, so se tako za letos zaključili in to kar se da slovesno. Prostovoljka Andreja je od doma prinesla medene plošče, ki jih je sama spekla- Pripeljala je s seboj še vino iz Lendavskih goric, a Marija (ambasadorka prostovoljstva v DOSOR-ju) je tokrat poskrbela za kekse.

Stanovalkam in stanovalcem DOSOR-ja, med katerimi je bila večja skupina z dementnega oddelka v spremstvu gospodinje Marije Gomboc, so se na seniorskem večeru pridružili še stanovalke in stanovalci Bivalne enote Zavoda Hrastovec - Trate v Radencih. Poslovili so se z lepimi željami ob prihajajočih božično-novoletnih praznikih ter si obljubili, da se ponovno srečajo tretji četrtek v januarju prihodnjega leta.



Več v Družabno