Vito rešuje mnoge zapletene tegobe

Vitomir Ravnikar prejel Plaketo radgonske občine za dosežke v gospodarstvu

Prlekija-on.net, četrtek, 27. december 2018 ob 16:53
Vitomir Ravnikar je prejel Plaketo radgonske občine za dosežke v gospodarstvu

Vitomir Ravnikar je prejel Plaketo radgonske občine za dosežke v gospodarstvu

Ob letošnjem, 23. prazniku občine Gornja Radgona, občinska komisija za priznanja, nagrade in pohvale, med različnimi prejemniki priznanj, ni pozabila niti na gospodarstvenike oziroma podjetnike. Tako je samostojni podjetnik Vitomir Ravnikar, iz rok predsednika omenjene komisije Branka Kluna in župana Stanislava Rojka, prejel Plaketo radgonske občine za dosežke v gospodarstvu, ki se z avtorsko - komplementarno (dopolnilno) metodo zdravljenja ukvarja in razvija že 14 let. Družba, ki jo je poimenoval kar "Vito terapija", zaposluje pet oseb, zraven pa je še osem samostojnih terapevtov. Kot pravi Ravnikar, je glavni cilj te metode pripraviti telo do samoozdravitve oziroma ga usposobiti do te mere, da bo telo sposobno samo obnoviti posamezni organ. To pa se, po prepričanju prejemnika priznanja, lahko doseže s tem, da se očisti ožilje in naredi pretočnost živčevja, oziroma, da tokokrog, če se telo primerja s strojem, nemoteno teče in napaja vse tisto, kar mora.

"Zaradi nenehnega stresa in hitrega tempa ter načina življenja, se naše telo ne ohranja in nadgrajuje, temveč odpornost slabi, zato potrebuje pomoč. Organizem, zaradi obstoječih motenj, enostavno ni več sposoben, da bi se sam branil. Poleg tega so njihove metode dela namenjene tudi preventivi. Z masažo oziroma komplementarno metodo naravnega zdravljenja odpravljamo okvare, ki posledično vplivajo na delovanje vseh organov v telesu. Uspešno pa pomagajo tudi po operacijskih posegih - s stabilizacijo in rehabilitacijo. In glede na povratne informacije, ki jih dobivamo, smo pri svojem delu zelo uspešni", razlaga skromni Vitomir Ravnikar, ki je za tak način dela usposobil terapevte, ki zdaj zelo uspešno pomagajo. Njihovo delo namreč temelji na odkrivanju vzrokov bolezni in odpravljanju slednjih, ne pa posledic, kot se to sicer dogaja pri zdravnikih. Telo namreč dojemajo preprosto in logično in ves čas iščejo povezave med posameznimi organi. Njihov cilj pa je, optimizacija informacijskega pretoka med hipofizo, za katero rečejo, da je direktor med ostalimi organi. Z odpravo blokad ter vzpostavitev naravnega ravnovesja, se telo začne samo zdraviti oziroma težave se tako začnejo odpravljati.

Sicer pa se sedež Naravno zdravljenje Vito nahaja na grajskem hribu nad Gornjo Radgono, tik pred tamkajšnjim gradom, kjer istočasno devet terapevtov izvaja terapije ali masaže. Ravnikar je v zadnjih letih iz nekoč propadajoče, spomeniško zaščitene stavbe, uredil velik in sodoben terapevtski center (sam ima še veliko idej in projektov, ki jih bo realiziral), s kisikovo komoro, kjer se vsakodnevno zbirajo mnogi zdravja potrebni ljudje. Približno polovica je žensk in polovica moških, prav tako polovica starejših in mlajših oseb, in spet po polovica domačinov iz Slovenije in z drugega brega reke Mure, iz Avstrije. Čedalje več pa prihajajo tudi bolniki iz drugih evropskih držav. Vito in njegovi sodelavci so uspešni pri zdravljenju poškodb sklepov, hrbtenice, skolioze, revme, bolezni srca in ožilja, migren in glavobolov, bolečin v trebušni votlini, poklicnih boleznih, artroze, artritisa, bolezni ščitnice, hormonskih neravnovesij, bolezni prostate, športnih poškodb, težav s prebavo, z rodnostjo... "Ljudje najpogosteje prihajajo k nam zaradi bolečin v hrbtenici in težav s sklepi. Prihajajo pa tudi z boleznimi, za katere nismo še niti slišali. Ampak mene in fantov (terapevtov, op. p.) ne zanima ta latinščina. Zanimajo me težave ljudi. Ko jih naštejejo, se jih lahko lotimo odpravljati. Glede na težave je potrebna najmanj ena terapija, v nekaterih primerih pa tudi pet in več. Zanimivo je tudi, da nam prihajajo še zdravi ljudje zaradi preventive, predvsem pa tisti, ki smo jih mi pozdravili," pravi Ravnikar in našteva nekatere primere, ko so svoje paciente rešili, ko jih je medicina že odpisala. Pogosto se nanj ljudje obrnejo, ko jim uradna medicina ne more odpraviti težav in bolezni. Tudi rakava obolenja zdravijo, še zlasti uspešni so bili doslej pri raku na dojkah. Za kemoterapijo Ravnikar trdi, da je povsem zgrešena in zavajajoča metoda za polnjenje farmacevtskih žepov, mimogrede pa se je tudi sam odpovedal zdravilom.

Ravnikar je sicer strojnik, ki se je lotil zdravljenja, ko je sam imel težave. Sam pove, da je med njegovimi pacienti vedno več tudi zdravnikov. Sam pove, da so tudi med zdravniki "mnogi, ki bi si želeli preseči okvire uradne medicine, a imajo zavezane roke." Življenje Vita Ravnikarja je bilo že od nekdaj zanimivo in raznoliko. Bil je uspešen športnik, rokometaš, učitelj smučanja, zmajar, kolesar... pravzaprav se je poskusil v domala vseh športih, bil pa je tudi inovator, uspešen poslovnež ter strokovnjak na svojem področju dela. In če ne bi bilo vojne, ki je marsikomu povsem spremenila življenje, verjetno tudi podjetja Naravno zdravljenje Vito, ki se ukvarja z naravnim zdravilstvom, ne bi bilo. Če bi življenje teklo brez stresov, Vito Ravnikar verjetno ne bi doživel infarkta in ne bi imel razloga, da se začne ukvarjati z drugačnim načinom zdravljenja. In marsikoga, ki mu je v teh štirinajstih letih z Vito terapijo vrnil zdravje in življenje, danes ne bi bilo več.

"Pri nas pomagamo prav na vseh področjih. Zame so še poseben izziv bolezni, kjer je uradna medicina dvignila roke oziroma s katerimi se prvič soočam. Takšne terapije delamo povsem brezplačno. Sicer pa, če bi bilo po moje, bi tudi sicer za svoje delo ne računal. Ker pa terapevti, ki so pri nas zaposleni potrebujejo plačo in ker država tudi zahteva svoje, je seveda treba terapije plačati. Pri nas žal še ni tako kot v sosednji Avstriji ali Švici, kjer bolnikom, ki prihajajo k nam, zavarovalnica povrne stroške zdravljenja, celo za deset terapij. In od tam prihajajo bolniki z zdravniškimi napotili k nam. Sicer pa je v našem centru poiskalo pomoč že tudi več kot 50 zdravnikov in vsi so bili zadovoljni. Mi bi bili seveda še bolj zadovoljni, če bi se tudi pri nas našla zavarovalnica, ki bi tudi takšno zdravljenje vnesla v svojo ponudbo, zavarovancem krila stroške. Če bi torej delali v korist bolnikov, bi to že naredili. Mislim namreč, da bi zaradi našega načina dela lahko razbremenili tudi zdravstveno blagajno, saj bi bila marsikatera operacija nepotrebna", je prepričan Ravnikar.



Več v Kultura in izobraževanje