Mladi odbojkarji zmagovalci turnirja MEVZA

Odlično igrala Pomurca David Novak in Žan Bedrač

Filip Matko Ficko, ponedeljek, 31. december 2018 ob 09:21
Mladi slovenski odbojkarji

Mladi slovenski odbojkarji

Pri Odbojkarskem klubu Panvita Pomgrad v Murski Soboti (ŠD Pomurje deset) se izredno veselijo uspeha slovenske mladinske reprezentance dečkov letnika 2001 in mlajših, ki je brez izgubljenega seta zmagala na srednjeevropskem turnirju MEVZA v Mariboru, v dneh od 28. do 30. decembra. Mladi slovenski odbojkarji so z rezultati 3 : 0 premagali po vrsti reprezentance Češke, Hrvaške, Madžarske, Slovaške in v finalu se enkrat Češko.

In zakaj veselje v Murski Soboti (pa tudi v Radencih) ? V prvi postavi slovenske reprezentance sta namreč odlično igrala ter prispevala »levji delež« k zmagam libero David Novak in centralni bloker Žan Bedrač, oba člana OK Panvita Pomgrad Murska Sobota. Naj ob tem dodamo, da je Žan Bedrač v sezoni 2016/2017 igral kot posojeni igralec pri Odbojkarskem klubu Radenci (ekipa igra v 3. slovenski odbojkarski ligi moški vzhod in je trenutno prva !), v sezoni 2017/2018 pa tudi David Novak iz Lipe.

Še izjava Žana Bedrača»Prigoda v reprezentanci je bila zelo posebna izkušnja. Že samo povabilo meje presenetilo, a sem vedel, da bo potrebnega veliko truda, da se izkažem. Dal sem vse od sebe in obrestovalo se je, v žep pa sem dal svojo prvo medaljo.«

Foto: Dušan Benko



Več v Šport